Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szkło aparatu S21

(Temat utworzony: 19-08-2021 06:16 PM)
477 Wyświetlenia
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Witam, myślę nad zakupem nowego telefonu, w tym momencie posiadam średnio półkowy model A51 (dostałem go w prezencie a przesiadałem się wręcz z prawie antyka Galaxy Note 3).
Zastanawia mnie czy S21 posiada szkło szafirowe na aparacie.
Kupując telefon flagowy liczę że posłuży długie lata, nie planuje za rok kupować nowego bo nie jestem z tego typu osób.
Żona ma iPhone 12 i szkiełko po pół roku niczym nowiutkie z pudełka a mój też po pół roku niestety ma skazy. Stąd pytanie o szkiełko w S21 :smiling-face:
0 Like
11 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michał_S23Ultra  Witam

Niestety nie znalazłem informacji na temat zastosowanego szkła aparatu w tym modelu.

analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Jest to szkło Gorilla Glass Victus
0 Like
JMik
Pioneer
Opcje
Po pół roku użytkowania jest bez skazy. Niestety, pojawiła się u mnie inna usterka, odklejania się wyświetlacza od tafli szkła ekranu. Telefon nie był nigdzie naprawiany (mam gwarancję i ubezpieczenie) i nie upadł mi... A mimo to serwis dwukrotnie odmawia naprawy gwarancyjnej. S21 jest świetny, ale nie idzie za nim wysoka jakość opieki serwisowej. Te same tanie chwyty co przy tanich modelach - winny jest zawsze uzytkownik
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Odkleja się wyświetlacz?

Czy jest zamontowane szkło ochronne na wyświetlaczu?

Jak serwis tłumaczy odmowę  naprawy?

JMik
Pioneer
Opcje
Czy ktoś z użytkowników S21 zgłaszał /zauważył usterkę odklejania się wyświetlacza od tafli szkła. Pytam o bezusterkowe, fabrycznie nowe telefony (uprzedzając insynuacje wykonanych napraw)?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JMik  Jeszcze takie przypadki nie były zgłaszane. Czy telefon był w serwisie z tą usterką?

JMik
Pioneer
Opcje
To mój przeciera szlaki. Tak, ale serwis nawet nie pochylił się nad tematem. Pierwsza fałdka pojawiła się około miesiąc po wyjęciu z zafoliowane go pudełka po zakupie. Po pierwszej wizycie w serwisie na Postępu 14, otrzymałem info po
konsultacji przez technika, że wyświetlacz kwalifikuje się do wymiany. Z racji na brak tel zastępczego w tym dniu i perspektywie tygodnia bez telefonu odłożyłem to w czasie. Kilka miesięcy później, gdy mam już swój Tel zastępczy, zostawiam telefon, po dwóch dniach radośnie i pewnie pojawiam się po odbiór i słyszę od Pani, że serwis odmawia naprawy, bo ingerowałem sam w telefon !!! Sick. Nic takiego nie miało miejsca. Nowy telefon, na gwarancji z ubezpieczeniem pokrycia naprawy w oryginalnym serwisie w przypadku uszkodzenia mechanicznego, po co miałbym marnować czas ?
Sprawą jest w toku, ale póki co jestem zawiedziony Customer Care dla telefonów z linii S21.
0 Like
JMik
Pioneer
Opcje
Odkleja się wyświetlacz od szklanej trafili. Nie chodzi o szkło/folię ochronną
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JMik  Pozostaje jedynie serwis.