Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szara bile w S10e

(Temat utworzony: 23-09-2019 11:17 AM)
975 Wyświetlenia
xmario79
Explorer
Opcje

Hej. Mam nowy S10e i biel nie jest jaskrawa biała (internet, facebook itp). Biel jest brudna, kolory też takie mało nasycone, mało "samsungowe". Czy to normalne w tym tel ? Mam ustawione żywe kolory w ustawieniach telefonu.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xmario79, tak jak wspomniałeś wcześniej. Do nowego wyświetlacza trzeba się przyzwyczaić i kiedy to nastąpi to nie będziesz chciał wracać do poprzednich :winking-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
11 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xmario79, w modelach Galaxy S10 została obniżona emisja szkodliwego światła niebieskiego aż o 42% w porównaniu z poprzednimi modelami S9. To powoduje, że odczucia i wrażenia z użytkowania nowych wyświetlaczy mogą się różnić od tego co do tej pory oferowały wyświetlacze w starszych telefonach firmy Samsung. Zerknij również do tego wątku, gdzie znajdziesz przydatne informacje związane z regulacją kolorów.

xmario79
Explorer
Opcje
Czyli to jednak normalne. Trzeba się przyzwyczaić. Bo takto telefon fajny tylko te kolory zaskakujące.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xmario79, dokładnie tak. Na początku miałem podobne odczucia. Teraz używam trybu naturalnego i jestem bardzo zadowolony. Czasami w moje ręce trafia model Galaxy S8 i mam wrażenie, że wyświetlacz jest w nim zbyt inensywny :winking-face:

0 Like
xmario79
Explorer
Opcje

No właśnie ja tak mam jak biorę starego Huawei P9. Tak samo było jak zrobiłem kalibrację swojego Smart TV Samsung a teraz nie umiem inaczej oglądać 🙂

0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xmario79, tak jak wspomniałeś wcześniej. Do nowego wyświetlacza trzeba się przyzwyczaić i kiedy to nastąpi to nie będziesz chciał wracać do poprzednich :winking-face:

0 Like
xmario79
Explorer
Opcje
No to muszę używać telefonu i czas pomoże 🙂 Dzięki za pomoc 🙂
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xmario79, nie ma sprawy! Zachęcam do kolejnych odwiedzin forum Samsung Community :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

0 Like
xmario79
Explorer
Opcje
A swoją drogą to czy u Ciebie podczas słuchania muzyki tak drży jakby miał subwoofer w sobie ? Gra ślicznie ale tak mało przyjemnie w ręku trzymać podczas tych drgań 🙂
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xmario79, przyznam, że nie zwróciłem na to uwagi. Podobno taki efekt występuje nie tylko w modelach S10, ale również Note10. Zerknij do tego wątku.

0 Like