Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sterowanie głosem

(Temat utworzony: 17-01-2020 06:23 PM)
2304 Wyświetlenia
jerzy11
Journeyman
Opcje

Uruchomiłem "Sterowanie głosem" w zakładce "metody fotografowania" - aparat. Niestety  wyzwolenie migawki na żadne hasło nie reaguje. Co mogę jeszcze sprawdzić?

0 Like
9 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jerzy11 włączyłem tę funkcjonalność i przyznam, że u mnie aparat reaguje tylko na komendę "Smile". Pozostałych nie słyszy? :face-with-rolling-eyes::thinking-face:

A może ja źle wymawiam? :smiling-face-with-sunglasses: Ale nie, przetestowaliśmy z domownikami i niestety tylko Smile.

Wszyscy mamy wadę wymowy. :winking-face::smiling-face:

//edit

...ok, rozumie jeszcze Capture, Shoot i czasami Cheese. Ale trzeba trafić z wymową idealnie. :grinning-face-with-one-large-and-one-small-eye:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
jerzy11
Journeyman
Opcje

Żeby mieć prawidłową? wymowę uruchomiłem poprzez tłumacza Google tłumaczenie na angielski słowa "uśmiech". Po naciśnięciu ikony tłumaczenia na fonii, spróbowałem czy wykona zdjęcie. Wynik 3 trafienia na 10.

Co z tym zrobić?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jerzy11 obawiam się, że nic więcej z tym nie zrobimy. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jerzy11, warto zgłosić ten błąd za pomocą aplikacji Samsung Members.

0 Like
jerzy11
Journeyman
Opcje
To po co TO? ?... Chociaż w w S9+ (żony), jakoś jednak działa. Może to sprawa serwisu?
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jerzy11 myślisz, że pracownikom serwisu uda się nauczyć telefon lepiej się wsłuchiwać w komendy? :winking-face:

Nie sądzę. Jeżeli chcesz poprawić funkcjonalność tej opcji, zrób to co napisał kolega @mirudo24.

Zgłoś przez aplikację SM.

0 Like
jerzy11
Journeyman
Opcje
Nie mam doświadczenia ; - co to za aplikacja SM?
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jerzy11 Samsung Members. Była już wskazana przez kolegę @mirudo24.

0 Like
jerzy11
Journeyman
Opcje
Dziękuję.
0 Like