Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Scalanie/wyswietlanie kontaktów

(Temat utworzony: 16-06-2021 08:45 AM)
765 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Witam, ustaliłem już, że zdefiniowanie niestandardowej listy wyświetlanych kontaktów w apce Kontakty nie ma wpływu na ich wyświetlanie w apce Telefon/Połączenia (duża szkoda :/). Dziwne tylko, że do wczoraj (kiedy zrobiłem reset ustawień apki do połączeń), mam wrażenie że to filtrowanie działało i dopiero teraz widzę zdublowane kontakty z kilku różnych kont.

Ponieważ domyślnie używam tylko apki do połączeń (wygodnie mieć na dole ekranu wybór klawiatury, kontaktów czy ostatnich połączeń) widzę zdublowane kontakty (mam 2 konta Google - prywatne i służbowe i tylko te chciałbym widzieć oraz konto Microsoft Exchange, które też się synchronizuje, ale jego kontaktów nie chciałbym widzieć).

I tu pytanie - czy można jakoś wyłączyć (nie wiem, może z poziomu synchronizacji) wyświetlanie kontaktów Exchange, czy zostaje mi scalenie kontaktów. Wtedy drugie pytanie - czy scalenie oznacza tylko łączne wyświetlanie danego kontaktu w telefonie czy również jakąś fizyczną modyfikację kontaktu na danym koncie?

2 Odpowiedzi
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Możesz wyłączyć , kontakty 3 kropki i tam masz ustawienia Screenshot_20210616-134206_Contacts.jpgScreenshot_20210616-134226_Contacts.jpg
Abisai78
Helping Hand
Opcje

OK. Wyłączyłem i usunąłem kontakty Exchange. Dzięki!

0 Like