16-06-2021 08:45 AM
Witam, ustaliłem już, że zdefiniowanie niestandardowej listy wyświetlanych kontaktów w apce Kontakty nie ma wpływu na ich wyświetlanie w apce Telefon/Połączenia (duża szkoda :/). Dziwne tylko, że do wczoraj (kiedy zrobiłem reset ustawień apki do połączeń), mam wrażenie że to filtrowanie działało i dopiero teraz widzę zdublowane kontakty z kilku różnych kont.
Ponieważ domyślnie używam tylko apki do połączeń (wygodnie mieć na dole ekranu wybór klawiatury, kontaktów czy ostatnich połączeń) widzę zdublowane kontakty (mam 2 konta Google - prywatne i służbowe i tylko te chciałbym widzieć oraz konto Microsoft Exchange, które też się synchronizuje, ale jego kontaktów nie chciałbym widzieć).
I tu pytanie - czy można jakoś wyłączyć (nie wiem, może z poziomu synchronizacji) wyświetlanie kontaktów Exchange, czy zostaje mi scalenie kontaktów. Wtedy drugie pytanie - czy scalenie oznacza tylko łączne wyświetlanie danego kontaktu w telefonie czy również jakąś fizyczną modyfikację kontaktu na danym koncie?
16-06-2021 01:45 PM
16-06-2021 02:23 PM
OK. Wyłączyłem i usunąłem kontakty Exchange. Dzięki!