Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S9+ i Dual Sim Dual VoLTE

(Temat utworzony: 06-05-2018 07:44 PM)
2018 Wyświetlenia
kozien70
Apprentice
Opcje

S9+ w wersji Dual Sim obsługuje VoLTE i VoWiFi tylko na jednej z dwóch kart. Niestety na drugiej karcie rozmowy są max w 3G.  To duże rozczarowanie flagowcem Samsunga w stosunku do konkurencji: zeszłoroczny Huawei Mate 10 ma możliwość VoLTE i VoWIFi na obydwu kartach jednocześnie, podobnie nowy Sony Xperia XZ2 Dual.  A najdroższy, najnowszy flagowiec Samsunga za 4kpln nie. 

Przebywam często w miejscu gdzie łączność telefoniczną zapewnia jedynie VoWiFi. Telefon Samsunga ogranicza mi to niestety tylko do jednej karty. 

Czy Samsung planuje wypuszczenie aktualizacji oprogramowania, która uaktywni tryb Dual Sim Dual VoLTE czyli możliwość VoLTE/VoWiFi na obydwu kartach jednocześnie?

S9/S9+ w wersji na rynki azjatyckie (ze Snapdragonem)  ma to od początku. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Damian K
Hotshot
Opcje

@kozien70

Dostałem informację zwrotną w sprawie, którą poruszyłeś. 

Funkcjonalność ta jest w planach i zostanie wprowadzona w jednej z przyszłych aktualizacji. Data wprowadzenia niestety nie jest mi znana.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
Damian K
Hotshot
Opcje

Cześć @kozien70,

Przyznam, że ja sam nie posiadam takich informacji. W tej kwestii wysłałem jednak zapytanie do osób odpowiedzialnych za rozwój oprogramowania w Samsung, czy wiedzą coś na temat udostępnienia wspomnianej przez Ciebie funkcjonalności. Dam Ci znać, gdy otrzymam odpowiedź.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
Rozwiązanie
Damian K
Hotshot
Opcje

@kozien70

Dostałem informację zwrotną w sprawie, którą poruszyłeś. 

Funkcjonalność ta jest w planach i zostanie wprowadzona w jednej z przyszłych aktualizacji. Data wprowadzenia niestety nie jest mi znana.

kozien70
Apprentice
Opcje

Informacyjnie: dzisiejsza (24maja 2018) aktualizacja dla S9/S9+ XEO ( poziom zabezpieczeń maj 2018) dodaje wspomnianą funkcjonalność Dual Sim Dual VoLTE/VoWiFi

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

Wow. Przyznam szczerze, że nawet ja nie spodziewałem się tak szybkiej reakcji ze strony Samsungowego R&D. 

@kozien70 dzięki za info! :smiling-face:

0 Like
mrluxus
First Poster
Opcje

S9+ z wolnej dystrybucji, najnowsza wersja oprogramowani XEO, aktualizacja zabezpieczeń z 1.08.2018 - opcji VoLTE nadal brak...

0 Like
mattimac
Pathfinder
Opcje

tutaj jest napisane  http://doc.samsungmobile.com/SM-G965F/XEO/doc.html

ze w aktualizacji z 25 maja 2018 dla XEO wprowadzono obsluge tego o czym piszesz.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@mrluxus sprawdż dobrze ustawienia, bo tak jak koledzy pisali wcześniej, wszystko jest.20180823_071617.jpg

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mrluxus
First Poster
Opcje

No właśnie mimo aktualizacji nie mam w ogóle tej opcji tak samo jak nie było jej wcześniej 😞

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @mrluxus

W jakiej sieci posiadasz numer?

0 Like