Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 Ultra wolne ładowanie

(Temat utworzony: 28-05-2021 09:41 AM)
1243 Wyświetlenia
WojciechWojtek
Explorer
Opcje
Jak wam ładuje się s21 ultra. Wymieniłem do pare dni temu z s20 ultra tam ładowanie działało normalnie nawet na zamienniku ładowarki. Nie używam ładowarek samsunga  bo ograniczając miejsce wole mieć na jednej ładowarce 2,3 porty usb c. S20 ultra ładowal się lekko ponad godzine na super szybkim ładowaniu w S21 ultra ten czas wydłuża się znacznie i odrazu mówie że to nie problem ładowarki bo na oryginalnym powetbanku od samsunga czas ładowania wyglada tak samo. 
WojciechWojtek
Explorer
Opcje
Zaraz jeszcze sproboje moja ladowarke z oryginalnym przewodem samsunga mozliwe ze gdzies sue wyrobil
0 Like
xAp0x
Voyager
Opcje
Były gdzieś sluchy, ze samsung zablokowal aktualizacja mozliwosc szybkiego ladowania ladowarkami innymi niz oryginalne samsunga
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Być może w tym problem. 

WojciechWojtek
Explorer
Opcje
To moga miec powazny problem bo oni ni wymyslili usb c i to niezbyt legalne
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dlatego lepiej jest wykonać Hard Reset bez przywracania kopi zapasowej i wtedy sprawdzić. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xAp0x  napisał(a):
Były gdzieś sluchy, ze samsung zablokowal aktualizacja mozliwosc szybkiego ladowania ladowarkami innymi niz oryginalne samsunga

Na forum znajdują się dyskusje na ten temat, ale dotyczą ładowarek bezprzewodowych. Jeżeli tradycyjna ładowarka posiada odpowiednie parametry to powinna bez problemu ładować telefon w trybie superszybkim.

xAp0x
Voyager
Opcje
No właśnie, ale tez ludzie rzadko ładują po kablu a jezeli to robia to tymi z zestawu. Moze teraz gdy coraz mniej urządzeń posiada ladowarki w zestawie wyjdzie czy po kablu ladowanie tez jest ograniczone. Sam nigdy kablem nie laduje ale dzisiaj sprawdze czy bedzie różnica miedzy oryginalem a zamiennikiem
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Ja ładuję wyłącznie po kablu i korzystam z oryginalnych ładowarek. Posiadam w domu dwie ładowarki 25W (EP-TA800) oraz 45W (EP-TA845) i podejrzewam, że będą mi służyć w różnych telefonach Galaxy przez kilka ładnych lat.

xAp0x
Voyager
Opcje
No wlasnie masz oryginalne, a masz moze jakis zamiennik z szybkim ladowaniem by sprawdzic na swoim telefonie jakie beda roznice w czasie ladowania ? Jezeli nie bedzie w zamienniku szybko sie tel ladowal to znaczy ze samsung cos ograniczyl rowniez w ladowaniu przewodowym
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Uważam, że warto zakupić oryginalną ładowarkę żeby mieć pewność, że będzie w pełni kompatybilna z naszym obecnym i przyszłymi telefonami Galaxy. Nie posiadam innej ładowarki żeby sprawdzić szybkie ładowanie.

Jeżeli w przypadku zewnętrznej ładowarki będą problemy to w pierwszej kolejności należy sprawdzić jej parametry i porównać z oryginalną ładowarką.