Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 ultra - Dziwna praca aparatów w słabych warunkach oświetlenia

(Temat utworzony: 07-12-2021 12:30 PM)
437 Wyświetlenia
lee85
Journeyman
Opcje
Witam. Czy u was tez w słabych warunkach oswietleniowych dziwnie się zachowują aparaty, mianowicie dla powiększenia 3x fizycznie pracuje główna matryca z powiększeniem 3 krotnym, przy powiększeniu 10x fizycznie pracuje aparat 3x z zoomem 10 krotnym a przy powiększeniu 15x dopiero załącza się teleobiektyw.
W dobrym oświetleniu jest OK
Możecie zrobic test i potwierdzić czy też tak macie? Test za dnia można zrobić włączając zoom 3x i zakrywając aparat 3x widac ze system po chwili przerzuca obraz na inny aparat(w tym przypadku główny) z następnym powiększeniem jest tak samo.

Wydaje mi się że w androidzie 11 tak się nie działo ale już nie jestem pewien🤔
Samsung S21 ULTRA 
18 Odpowiedzi
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Aparat główny ma lepszą wartość przysłony w zdjęciach nocnych i jeśli aparat uzna że teleobiektywy mające wyższa wartość przysłony mogą źle radzić sobie to zmienia na główny obiektyw
lee85
Journeyman
Opcje
Wiem wiem że główny aparat radzi sobie lepiej w ciemności, a czy w androidzie 11 tez sie tak działo? Pytam z ciekawości 😉
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lee85, Tak. Było tak już na Androidzie 11 i na tej samej zasadzie działa to w innych urządzeniach.

lee85
Journeyman
Opcje
Ok rozumiem. Dziękuję za informację 👍
0 Like
RafkePoland
Journeyman
Opcje
Po aktualizacji do 12 jest tragedia z aparatem w s21ultra
RafkePoland
Journeyman
Opcje
Sprawdźcie jak wam dziala aparat w trybie video gdy jest obraz na zoomie x3 w gore do 10
Stabilizacja obrazu to jakaś masakra co się pojawiło po aktualizacji na andr12

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@RafkePoland  Oj to musimy się przyjrzeć sytuacji, do tej pory nikt sie nie skarżył na aparat po aktualizacji.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@RafkePoland  Dzień Dobry

Ogólnie przy takim zbliżeniu stabilizacja może nie działać, a nawet jak będzie działać to nie da rady ustabilizować obrazu przy takim zumie aby nie było drgań.

@kamil40013   Jak sytuacja wygląda w Twoim modelu?

RafkePoland
Journeyman
Opcje
To nie drganie a coś na zasadzie słabszej sprężynki w stabilizacji. Obracanie telefonem na osi w pionie lewo prawo daje opóźnienie w obrazie. Niestety nie można załączyć tu filmu zeby zademonstrowac
0 Like