Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21/S21 + Rozdzielczość ekranu.

(Temat utworzony: 21-08-2021 06:41 AM)
5612 Wyświetlenia
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Witam. Ostatnio zmieniłem telefon  z s10, którą Bardzo bardzo polecam na S21.  W ustawieniach nie MA możliwości zmiany rozdzielczości na WQHD I tak wiem, że samsung nie dał takiej możliwości. I tu mam pytanie czy ta rozdzielczość WQHD robi jakąś ròżnicę? . Wszystkie wcześniejsze flagowce od Samsunga to mają. Co o tym sądzicie I czy wam to przeszkadza?. Pozdrawiam

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@W99, Po przesiadce z S9+ korzystałem przez kilkanaście miesięcy z telefonu Galaxy Note 10 z ekranem o rozdzielczości FHD+ i przyznam, że różnicę w rozdzielczości najbardziej było czuć przy czytaniu tekstów szczególnie tych napisanych małą czcionką. W codziennym użytkowaniu mniejsza rozdzielczość nie była jakoś szczególnie zauważalna. Osobiście nie wracałbym z S21 do S10. Wszystko zależy od tego, czy mniejsza rozdzielczość aż tak bardzo Ci przeszkadza.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Właśnie pytam dlatego ponieważ wiele osób mówiło, że różnicy nie ma zbytniej  więc dzięki za odpowiedz 

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

A telefon prawie za 4 tys

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

A Ultra za 5 6 tys

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeszcze tak napiszę, że krążą plotki jacoby s22 też miała FullHD+ 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Ja np. nie korzystam z tej rozdzielczości, wystarczająca jest dla mnie full hd +.

Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Nie ma praktycznie żadnej różnicy wyższa rozdzielczość szybciej drenuje baterie po za tym im mniejszy wyświetlacz tym widać różnicę np. w PPI a w najwyższej rozdzielczości ekran działa tylko z 60Hz odświeżania.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ewamilozin72  Tak potwierdzam niższa rozdzielczość to mniejsze zużycie energii.

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Właśnie też recenzenci na YT mówili, że ta rozdzielczość WQHD była psu na budę bo niby większej różnicy nie  ma a tylko bateria cierpi. Ja ogólnie na moich galaktykach s7, s9, s10 nie kożystałem z niej  praktycznie I ekrany zwłaszcza ten w s10 uwielbiam. Mam Teraz S21  I trochę  JEDNAK boli, że telefon za 3800 I brak tego ustawienia.   Mam teraz wątpliwości czy dobra była zmiana z s10.  

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Co moglibyście poradzić? Powinienem sprzedać I wrócić do s10? Czy zostać z s21?  Bo różne pogłoski niezbyt ciekawe  o s22 krążą

0 Like