Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[S10e] Dziwny kod CSC z dystrybucji włoskiej

(Temat utworzony: 30-06-2020 03:37 PM)
1123 Wyświetlenia
gleniu
Student
Opcje

Cześć,

kupiłem Samsunga S10e z włoskiej dystrybucji. Kod CSC w moim przypadku to ITV,ITV/ITV,E29. Czytałem, że ostatni kod CSC pokazuje pierwotne pochodzenie telefonu. Nie udało mi się jednak znaleźć żadnych informacji na temat E29. Co jeszcze dziwniejsze, telefon był zafoliowany i zaplombowany.

Czy ktoś mógłby mi pomóc rozszyfrować ten ostatni kod CSC, E29?

Dzięki :smiling-face:

0 Like
13 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gleniu  Gdzie ten telefon zakupiłeś ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gleniu, przyznam, że pierwszy raz widzę CSC z zapisem liczbowym. Szukałem informacji odnośnie numeru E29, ale niestety nie udało mi się nic znaleźć. Czy możesz wstawić zrzut ekranu z widocznym numerem CSC? Czy telefon pobiera najnowsze aktualizacje przeznaczone dla wariantu ITV?

0 Like
gleniu
Student
Opcje
Na najpopularniejszym serwisie aukcyjnym w naszym kraju, od Super Sprzedawcy, który ma masę innych telefonów i sprzętów na swoich aukcjach. Nawet teraz ma jeszcze 3 sztuki S10e dostępne.
0 Like
gleniu
Student
Opcje

Przyznam się bez bicia, że telefon przeszedł już zmianę na XEO i taki screenshot załączam. Mogę natomiast zapewnić Was w 200%, że po wyjęciu z pudełka, przed włożeniem karty SIM, było ITV,ITV/ITV,E29 i w żadnym wypadku nie było to ITV,ITV/ITV,ITV :smiling-face:

gleniu_0-1593525303800.png

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gleniu, rozumiem. Niestety nie mam pomysłu skąd zapis E29 w numerze CSC. Poczekajmy jeszcze na wypowiedzi pozostałych forumowiczów.

0 Like
gleniu
Student
Opcje

Dziękuję za zaangażowanie i błyskawiczne odpowiedzi :smiling-face: W takim razie czekamy jeszcze, może ktoś spotkał się z takim CSC.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może coś więcej Ci napisze kolego @Szewcu72  ?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@gleniu @vdsl2 przyznam, ze pierwszy raz widzę takie oznaczenie. Wici rozesłane, może jutro uda się coś konkretnego ustalić.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
konto_usunięte
Voyager
Opcje

proszę moderatora o usunięcie postu

0 Like