Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S10+ z drugiej ręki (Plus)

(Temat utworzony: 18-11-2019 03:39 PM)
3390 Wyświetlenia
Kacper7
Explorer
Opcje

Witam w sierpniu zakupiłem telefon Samsung Galaxy S10+ z drugiej ręki (Z plusa)  przez ten czas zauważyłem że przy włączeniu telefonu wyświetla się informacja po angielsku (zdj w załączniku ) oraz nie dostaje, ani nie ma żadnej aktualizacji. Aktualne oprogramowanie w załączniku. 

Z tymi pytaniami byłem dziś w serwisie Samsung.

Okazało się że oprogramowanie jest nie oficjalne i ktoś prawdopodobnie wgrał inne A telefon nie jest zapewne opłacany..

W serwisie powiedzieli że u nich można wymienić tylko płytę główną ale imei zostanie stary u telefon może zostać zablokowany...

Telefon ogólnie działa dobrze poza brakiem aktualizacjami i nie działająca aplikacja np Netflix

Teraz pytanie co z tym zrobić?

Pozdrawiam 

0 Like
29 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kacper7, dokładnie tak zgodnie z tym co napisaliśmy już wcześniej.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czas pokaże, co będzie, ale i sam pierwszy właściciel może mieć spore problemy. Nie sprzedaje się urządzień gdy nie są one jeszcze naszą własnością.

0 Like
Kacper7
Explorer
Opcje
Trochę jest to też Mój błąd wynikający z niewiedzy bo nie miałem pojęcia o takich informacjach dotyczących Plusa...
Ale teraz będę wiedział na przyszłość.
A człowiek uczy się całe życie 😅
Bardzo wam dziękuję za szybką i fachową pomoc 🍻🍻
Pozdrawiam
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kacper7  Tak samo jest z telefonami z T-mobile wziętych na raty jak w Plusie. Tylko Orange tego nie ma blokady po IMEI.

https://www.t-mobile.pl/c/sprawdzenie-imei

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2, zgadza się. W Orange sprzęt jest własnością kupującego w momencie podpisania umowy w przeciwieństwie do sieci Plus oraz T-Mobile, gdzie klient staje się właścicielem dopiero po spłaceniu wszystkich rat.

0 Like
RedDevi1
First Poster
Opcje

Czy taki komunikat, że właścicielem telefonu jest Polkomtel może także oznaczać, że telefon nie został kupiony na raty, a po prostu kupiony w ramach przedłużenia umowy abonamentowej? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@RedDevi1  Raczej takie pytanie to do Plusa.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na 99% ten komunikat świadczy o tym, że telefon został zakupiony na raty i do momentu spłacenia wszystkich rat właścicielem pozostaje operator komórkowy. Na wszelki wypadek dopytaj operatora zgodnie z tym co zasugerował @vdsl2.

RedDevi1
First Poster
Opcje

Otrzymałem potwierdzenie od konsultanta z Plusa:

"W sieci Plus urządzenia są na raty lub za gotówkę. W przypadku przedłużenia abonamentu są one na raty."

oraz "Jeżeli urządzenie jest własnością Polkomtel to w przypadku braku spłaty urządzenie może zostać zablokowane."

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czyli mamy potwierdzenie, że telefon został kupiony na raty i jego właścicielem do momentu spłaty wszystkich rat jest Polkomtel.

0 Like