12-07-2020 02:17 PM — edytowano 12-07-2020 02:18 PM
Witam
Proszę powiedźcie mi proszę, gdy wyłączy się szybkie ładowanie to jakim napięciem i prądem ładowarka z kompletu ładuje telefon ? ( załączam opis ładowarki z zestawu). Bo jak rozumiem szybkie ładowanie to 11V i 2.25A ?
Druga kwestia czy ten telefon można ładować jakaś starszą ładowarką Samsunga np: 5V 2A ( ze starszych modeli telefonów np szybka ładowarka z A8 ktora laduje 5V i 9V) i czy to ma jakieś negatywne skutki dla baterii ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
12-07-2020 02:53 PM
@Portalnet, telefon Galaxy S10 Lite wspiera ładowanie w standardzie Super Fast Charging 2.0 z obsługą PPS (Programmable Power Supply) oraz PD 3.0 (Power Delivery) z maksymalną szybkością ładowania 25W (11V-2.25A). Wyłączenie szybkiego ładowania obniża szybkość do maksymalnej wartości 17.7W (5.9V-3.0A). Warto dodać, że dzięki funkcji PPS oraz PD ładowarka pozwala na płynną zmianę napięcia oraz prądu w trakcie ładowania w zależności od zapotrzebowania telefonu. Telefon możesz ładować starszymi ładowarkami. Ze względu na fakt, że starsze ładowarki wolniej ładują telefon to tym samym nie wpływają negatywnie na baterię.
12-07-2020 02:53 PM
@Portalnet, telefon Galaxy S10 Lite wspiera ładowanie w standardzie Super Fast Charging 2.0 z obsługą PPS (Programmable Power Supply) oraz PD 3.0 (Power Delivery) z maksymalną szybkością ładowania 25W (11V-2.25A). Wyłączenie szybkiego ładowania obniża szybkość do maksymalnej wartości 17.7W (5.9V-3.0A). Warto dodać, że dzięki funkcji PPS oraz PD ładowarka pozwala na płynną zmianę napięcia oraz prądu w trakcie ładowania w zależności od zapotrzebowania telefonu. Telefon możesz ładować starszymi ładowarkami. Ze względu na fakt, że starsze ładowarki wolniej ładują telefon to tym samym nie wpływają negatywnie na baterię.
03-08-2022 09:02 PM
Mam samsunga galaxy s10 lite bez sieci 5g. Zgubiłam ładowarkę. Nie pamiętam czy w zestawie była 15 w lub większa mac. W salonie samsunga zapytał się jak moc ładowarki jest w oryginalnym zestawie. Dowiedziałam się, że można ladowac max do 25w. Kupiłam 25w i moim zdaniem ładuje wolniej niż poprzednią. I teraz pytanie czy dobrze zrobiłam, że kupiłam 25w. Czy większą moc nie psuje baterii?
03-08-2022 11:19 PM
Telefon obsługuje superszybkie ładowanie 25W. Jaki dokładnie model ładowarki kupiłaś? Sprawdź w ustawieniach czy masz włączone superszybkie ładowanie (Ustawienia > Pielęgnacja baterii > Bateria > Więcej ustawień baterii > Superszybkie ładowanie).