Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słaby zasięg GSM w S21+ ???

(Temat utworzony: 21-03-2021 07:17 PM)
33684 Wyświetlenia
VicKamm
Pioneer
Opcje
Zauważyliście coś podobnego u siebie ? Mam max 2 kreski w centrum Krakowa na obu kartach SIM (Plus i T-Mobile). Podobny feler już miałem kiedyś w Galaxy Note 10 lite ale nie sądziłem że powtórzy się we flagowcu za 5 000 PLN. 

Jakieś doświadczenia macie ?
155 Odpowiedzi
Wojtek4pszczyna
First Poster
Opcje

Potwierdzam umnie jest dokładnie tak samo jeśli zmienie w menu, połączenia,zakres sieci na 2G/3G to uzyskuje zasięg prawie max,ale tak jak mówi kolega VicKamm,że cofamy się z telefonem za kwotę 5000zł do epoki z przed 10 laty,a to jednak we flagowym modelu tej klasy poprostu niepowinno mieć miejsca

0 Like
AdaMs_dg
Pioneer
Opcje
Cześć! Czy coś zmieniło się w temacie? Od 4 dni posiadam S21 FE i przy włączonym LTE mam spore problemy z zasięgiem. Poczciwe A70 nie robiło mi takich rzeczy 😒 Faktycznie zmiana trybu na 3G poprawia sytuację, ale to nie tak powinno wyglądać.
0 Like
Members_CKWs3QG
First Poster
Opcje

Wydaje mi się że chyba znalazłem rozwiązanie, przynajmniej u mnie narazie działa.

Mianowicie w ustawieniach>połączenia>Sieci komórkowe, wyłączcie połączenia VoLTE SIM, pomogło im to w uzyskaniu dodatkowego zasięgu, dane komórkowe używają LTE do połączeń w tym trybie o ile się nie myle

0 Like
Sidkwa
Voyager
Opcje

To nie jest rozwiązanie problemu. Po prostu przełączasz się na 3G a wiadomo że przy 3G będziesz miał zawsze lepszy zasięg. Chodzi o to, żeby zasięg podczas rozmów i danych komórkowych był dobry przy 4G. To, że ty wyłączysz sobie 4G i przejdziesz na 3G i masz lepszy zasięg nie rozwiazuje problemów ze słabym zasięgiem przy 4G. 

0 Like
Members_eN81w9V
First Poster
Opcje

Mam podobnie s21+ zasięg przeważnie jedna kreska nie będę się bawił w resety wgrywanie poprawek sprawdzenie systemu bo przy telefonie za 4500zl  to chyba jakiś ch...wy żart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zachęcam do zgłoszenia błędu bezpośrednio w aplikacji Samsung Members. W poniższym odnośniku znajdziesz instrukcję.

Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

7mimar7
Apprentice
Opcje
Potwierdzam, że S21 Ultra ma bardzo słaby zasięg. Powiem nawet, że jest to tragedia po przejściu z S21+. Od S6 posiadałem wszystkie S-ki oprócz Note 20. S20 Ultra miał tylko trochę gorszy zasięg a testowałem 3 sztuki, więc przypadku nie było. Ale S21 Ultra to tragedia pod względem zasięgu, reszta w tym telefonie to najwyższa półka.
0 Like
Mor3nk0
Journeyman
Opcje

Od kilku dni posiadam S21 FE. Od początku mam problemy z prędkością internetu mobilnego. To jest jakaś tragedia. Prawie cały czas działa w trybie 3G (centrum Krakowa). Problem z ładowaniem się różnych aplikacji. Speed test pokazuje żałosne wartości rzędu pobieranie 11Mb/s, wysyłanie 0,6 Mb/s. Drugi telefon położony obok ma 2x lepsze prędkości rzędu 25Mb/s i 10Mb/s. Oczywiście system aktualny. Czasami pomaga na chwilę wejście i wyjście w trym samolotowy.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy próbowałeś wykonywać jakieś wskazówki z forum? Jeżeli tak to jakie?

Mor3nk0
Journeyman
Opcje

Nie zauważyłem w  temacie wskazówek które by pomogły w rozwiązaniu problemu. Telefon ma 2 dni i jest świeżo zaktualizowany.

Ze swojej strony robiłem resetowanie ustawień sieciowych. Zmieniałem ustawienie dla połączeń VoLTE dla SIM.  Zmieniałem tryby pracy sieci. Czasami wejście i wyjście w tryb samolotowy pozwala na chociaż skuteczne załadowanie się jakiejś aplikacji.

Dziś w pracy przeprowadziłem speed test chyba 10 razy. Pobieranie w zakresie 10-23Mb/s, za to wysyłanie od 0,5 do 1,5Mb/s. Telefon niby pokazuje LTE i dwie kreski, dokładnie tak jak drugi telefon obok. Ale wyniki prędkości są znacząco różne. Tryb sieci automatyczne, zmiana na LTE/3G bez zmian. Zmian na 3G/2G podaje niższe wartości z wyżej podanych widełek.

Bardzo podejrzana jest prędkość wysyłania danych gdzie na drugim telefonie mam wartość 10x większą. Emaila z załącznikiem mój telefon wysyłał przez dobre 5 min. Dopiero pomogło wejście/wyjście w tryb samolotowy.

0 Like