Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rysy na wyświetlaczu s21

(Temat utworzony: 24-05-2021 11:34 PM)
1329 Wyświetlenia
_raffal_
First Poster
Opcje
Cześć 
Pytanie do użytkowników. Czy wyświetlacze waszych telefonów też tak szybko się rysują? Od nowości używam oryginalnego etui samsung z przezroczystym pionowym paskiem.
W miejscu gdzie ten przezroczysty fragment styka się z wyświetlaczem powstają głębokie rysy... masakra jakaś...
0 Like
10 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Fabrycznie na wyświetlaczu znajduje się folia ochronna więc możliwe, że rysy powstały na folii a nie na wyświetlaczu. Podejrzewam, że pomiędzy etui a wyświetlacz dostały się drobinki, które mogły przyczynić się do powstania rys. Klapka etui przesuwa się nawet po zamknięciu więc trzeba upewnić się przed zamknięciem, że zarówno wyświetlacz jak i etui są wolne od ewentualnych zabrudzeń, które mogą spowodować uszkodzenia w postaci zarysowań.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_raffal_  tak jak wspomniał kolego wcześniej może to być właśnie porysowana folia ochronna.  Przyjrzyj się  dokładnie jak to wygląda 

0 Like
bociek123414
First Poster
Opcje
Ja mam taki sam problem w a10
0 Like
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Mam to samo z Note 20 Ultra.
0 Like
_raffal_
First Poster
Opcje
Nie to nie folia usuwam ja zaraz po zakupie tel.
0 Like
_raffal_
First Poster
Opcje
Tak podejrzewam że coś się dostaje pomiędzy klapkę a wyświetlacz. Jestem użytkownikiem serii S od wersji S2, wszystkie tel traktuje tak samo i niestety ten jest najbardziej podatny na wszelkie zadrapania...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W tej sytuacji mogę polecić nałożenie folii ochronnej lub zmianę etui na inne bez klapki. Samsung posiada w swojej ofercie sporo różnych etui. Ewentualnie można zastanowić się nad etui innej firmy.

0 Like
Kutq08
First Poster
Opcje
Na s21 jeste folia ochronna którą się strasznie rysuje musisz ją ściągnąć jak spojrzysz na aparat to widać że aparat jest tak jak by niżej I problem rozwiązany a sam digitizer się nie rysuje nawet nie ma takiej opcji
0 Like
_raffal_
First Poster
Opcje
Niestety bez folii rysuje się strasznie szybko...
0 Like