Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozmyte zdjęcia przy sztucznym świetle

(Temat utworzony: 31-10-2020 07:06 PM)
5475 Wyświetlenia
GrzegorzKret
Apprentice
Opcje
Witam,

Czy zauważacie słaba jakość zdjęć robionych w pomieszczeniach wieczorem przy sztucznym świetle. Ja nie mogę zrobić jednego ostrego zdjecia. Wszystkie są rozjechane. Posiadam zeszłoroczny Xiaomi MI 9 i z przykrością muszę stwierdzić że robi w tych warunkach lepsze zdjęcia. Zastanawiam się czy to moj model czy tak poprostu ma być...

image

0 Like
27 Odpowiedzi
Kris2021
Voyager
Opcje
Jaki model Samsunga
0 Like
GrzegorzKret
Apprentice
Opcje
s20+ 5g
0 Like
Kris2021
Voyager
Opcje
Spróbuj zresetować aplikacje aparat.
Mam S20 Ultra zdjęcia są ostre ale bywa jak jest słabe oświetlenie i szybki ruch obiektu mogą być lekko rozmazane ale jest funkcja zdjęć w ruchu.
0 Like
GrzegorzKret
Apprentice
Opcje
Ćwiczyłem już z resetem, cache'm itp.
0 Like
Kris2021
Voyager
Opcje
Często się zdarzają rozmycia jeśli tak to tylko serwis niestety.
0 Like
GrzegorzKret
Apprentice
Opcje
Prawie za każdym razem. Czyli tak być nie powinno?
0 Like
Kris2021
Voyager
Opcje
Nie bawić się w nic,kopia i do serwisu.Pewnie wada obiektywu.
U mnie takie rozmycia może jedno na dziesięć fotek ale to też zależy od ruchu obiektu.
0 Like
pomieszany
Navigator
Opcje
nie, to nie jest wada obiektywu. nie mówimy o zdjęciach jako takich, tylko o tych w konkretnych warunkach.
też przechodząc na samsunga mnie zaskoczyła ta rzecz. dużo starsze telefony sobie lepiej radzą przy sztucznym oświetleniu i w pomieszczeniach.
niby smartfony do foto, ale w samsungu olali taki temat. a nawet gorzej. podobno wcześniej był tryb "sport", który załatwiał sprawę i działał tak, jak powinien aparat natywnie zachowywać się w takich warunkach. jednak w którejś aktualizacji ten tryb usunęli z aplikacji samsunga. sami tylko wiedzą dlaczego. za to takie g.. jak tryb do zdjęć jedzenia nadal istnieje. nie wiem jak w samsungu, ale ja jedzenie zjadam po prostu. anonimowo, bez zdjęć... jak jakiś jaskiniowiec. ale za to robię zdjęcia w różnych warunkach, nie tylko w słoneczny dzień będąc na dworze.
a wracając- w pomieszczeniach w nowych samsungach trudno o dobre zdjęcie.
wspomniane zdjęcia w ruchu to jedynie próba ratowania się, bo z tego co kojarzę zapisujesz tam screenshota, czyli rozdzielczość niższą niż zwykłe zdjęcie.
w trybie pro można zrobić czyste zdjęcie. ale to jest niepraktyczne i niewygodne jeśli za każdym razem musisz bawić się ustawieniami. to równie dobrze można wziąć wtedy aparat i zrobić zdjęcie. wyjdzie szybciej i lepiej. a to przecież telefony mają być szybsze i wygodniejsze, że wyciągasz i jest gotowy do robienia zdjęć
Kris2021
Voyager
Opcje
Używam S20 Ultra i smartphone spisuje się w każdych warunkach bardzo dobrze a dodatkowo jest tyle funkcji że można to korygować.U mnie takich problemów nie ma jak w/w
Ale bywa tak że każdy telefon po sprzedaży może być wadliwy w mniejszym lub większym stopniu,trzeba odać do profesjonalnej naprawy.
0 Like