Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozdzielczosc

(Temat utworzony: 02-11-2021 10:09 AM)
1774 Wyświetlenia
michu55
Journeyman
Opcje
Przesiadlem sie z samsunga s8 na s20fe.
Wydaje mi sie ze ten ekran jest duzo gorszy ,mniej ostry niz stara s8.
W opcjach nie ma wyboru rozdzielczosci jak bylo to w starym telefonie.
W aparacie tez nie ma wyboru rodzielczosci.
Czy Wy macie podobne wrazenie i czy nie przeszkadza Wam to? Czy ew.da sie zwiekszyc rozdzielczosc ekranu?
0 Like
5 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★★
Opcje

@michu55 

1. W Samsung Galaxy S20 FE nie ma możliwości zmiany rozdzielczości ekranu.

2. Proporcje w jakich wykonujesz zdjęcie, definiują jego rozdzielczość.   

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Aparat wykonuje zdjęcia w maksymalnej rozdzielczości dla danej proporcji obrazu. Jeżeli chcesz zmniejszyć rozmiar zdjęcia to możesz to zrobić korzystając z edytora dostępnego w aplikacji Galeria Samsung.

Maggie3487
Apprentice
Opcje
S20FE jest wersja budżetowa zwykłego s20 i ma rozdzielczości poniżej 400ppi co daje rozdzielczość fhd.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witaj. Samsung galaxy s8 posiada 586 ppi natomiast s20 fe 407 ppi. Oznacza to, że ekran w s8 będzie bardziej wyrazisty.W s20fe nie ma możliwości zmiany rozdzielczości. Z mojego doświadczenia: ja użytkowałem przez jakiś czas s21 ale sprzedałem i wróciłem do s10. Patrząc na ekran s21 vs s10 da się odczuć różnicę pomiędzy FHD+ a WQHD+ ale gdy się mocno przyglądasz ekranowi. Gdy trzymałem telefon w normalnej odległości mniejsza rozdzielczość nie była praktycznie zauważalna. Trzeba wziąć pod uwagę, że s20 fe posiada 120 Hz a s8 nie więc w tym modelu płynność wygrywa.
Co do aparatu tak jak napisał @YOX i @mirudo24 proporcje definiują rozdzielczość. Pozdrawiam
michu55
Journeyman
Opcje
Dzieki za wyjasnienie.
Zostane jednak przy s20.
Fe do sprzedania.
0 Like