Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Różowy wyświetlacz S10

(Temat utworzony: 26-03-2019 09:52 PM)
8262 Wyświetlenia
kmat
Apprentice
Opcje

Czy na waszych S10 macie tak jak ja za dużo różowej poświaty? Pomimo ustawień balansu bieli z minimalnym R w dalszym ciągu wg mnie jest za jej za dużo 😞

93 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kmat jeżeli masz możliwość to zrób zdjęcie i wstaw tu. Ciężko się odnieść do tego, nie widząc samego efektu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
kmat
Apprentice
Opcje

Powyżej  po korekcji a niżej przed.Powyżej po korekcji a niżej przed.

Screenshot_20190326-222026_Settings.jpg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kmat ustawienia to my znamy i wiemy jak wyglądają :winking-face: Mnie bardziej chodziło o sfotografowanie tego różu na ekranie. 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kmat, spróbuj również w międzyczasie zmienić ustawienia zaawansowane kolorów, które znajdują się w: Ustawienia > Dostępność > Ulepszenia widoczności > Regulacja koloru. Więcej informacji o regulacji balansu bieli oraz ustawieniach kolorów znajdziesz w tym wątku.

0 Like
brumster
Apprentice
Opcje

Też mam ten problem, próbowałem różnych ustawień i nic, wcześniej miałem S8 i tam nie było tego problemu w moim egzemplarzu - ekran w S8 był tysiąc razy ładniejszy. Zadzwoniłem w końcu do Samsunga na infolinie i kazano mi zgłosić się z tym do serwisu co też uczyniłem. Czekam teraz jak zachowa się Samsung. Najgorsze jest to, że kupiłem telefon nowy za prawie 4tys a teraz w najlepszym wypadku skończy się na wymianie wyśiwetlacza i będę miał już rozbierany-naprawiany telefon. Podobny problem miał S8 (jest trochę na ten temat w sieci).

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@brumster, pamiętaj, że wyświetlacze w nowych telefonach Galaxy S10 różnią się od poprzedników między innymi ze względu na znacząco ograniczoną emisję światła niebieskiego (aż 0 42% w porównaniu do S9) co bezpośrednio przekłada się na temperaturę wyświetlanych kolorów. Jeżeli ekran w Twoim telefonie pomimo zmiany ustawień w dalszym ciągu pozostawał różowy to jedynie serwis może rozwiązać ten problem. Daj znać jak zakończyła się obsługa serwisowa Twojego telefonu.

0 Like
ErRoR_404
First Poster
Opcje
Wiadomo już coś? Zastanawiam się nad kupnem S10 plus, w tej chwili mam Note 8 i mój ekran ma biały wyświetlacz, nie chciałbym kupić nowego telefonu i żeby okazało się że ekran jest po prostu różowy.
0 Like
kmat
Apprentice
Opcje
Ustawiłem ręcznie - i jest do zaakceptowania. Sprawdzałem w sklepie i wszystkie trzy modele miały lekką różową poświatę - sprzedawca nie wiedział aby Samsung coś wspominał o tym problemie...
0 Like
kmat
Apprentice
Opcje
Czy masz już odpowiedź od Samsunga?
0 Like