Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z nadmiernym grzaniem się Galaxy S21

(Temat utworzony: 19-08-2022 04:46 PM)
566 Wyświetlenia
Camill
Explorer
Opcje
Dzień dobry.

Od wczoraj jestem posiadaczem telefonu Samsung Galaxy S21 128GB 5G. Niestety telefon bardzo się nagrzewa. Podczas zwykłego użytkowania jak np. przeglądania stron internetowych, używania discorda czy whatsapp telefon potrafi zrobić się bardzo ciepły. Podczas grania telefon po jakimś czasie zaczyna wręcz parzyć w rękę. Gdy dodatkowo próbuję grać z podpiętą ładowarką to po chwili urządzenie przestaje się ładować z powodu zbyt wysokiej temperatury. Szczerze mówiąc przesiadłem się na S21 z S9 i jestem w szoku bo w S9 nie miałem takich problemów. Pytanie co z tym zrobić bo do sklepu zwrócić niestety nie mogę gdyż telefon zakupiłem bezpośrednio w sklepie stacjonarnym ale z drugiej strony telefon "piec" za tyle pieniędzy jest dla mnie nieakceptowalny.

Pozdrawiam serdecznie. 
112 Odpowiedzi
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Skąd przekonanie, że ze wszystkich podzespołów grzeje się jedynie procesor?
0 Like
Pkolodz
Journeyman
Opcje
W zyciu nie mialem takich problemow z innym telefonem i jeszcze za takie pieniadze. Jak bede mial chwile wolna to zrobie filmik publiczny na youtube, ustawie pirometr i wlacze rozmowe video na whatsapp czy innym komunikatorze, bedzie dokladnie pokazane w przyspieszonym tempie jak telefon sie nagrzewa po czym zawiesza. Zauwazylem dodatkowo ze samo wlaczenie przedniej kamery do robienia tylko zdjec powoduje ekstremalne nagrzewanie sie telefonu.
0 Like
antyopa
First Poster
Opcje

Mam s21ultra rozmawiając na kamerce po 13 min telefon sam rozłączył rozmowę na aplikacji duo jak i na messengerze. Telefon nie był podłączony do ładowarki i sam nie był używany przed rozmowa dobre 20 min wiec był chłodny. Odnoszę wrażenie ze to wszystko po aktualizacji do androida 12. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@antyopa  Warto w takim razie wykonać Wipe Cache Partition, może takie zachowanie powoduje jakiś błąd po wcześniejszym oprogramowaniu.

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Pkolodz, zawsze możesz oddać telefon do serwisu na sprawdzenie, czy wszystko w porządku: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Bubaaruba
Apprentice
Opcje
W moim przypadku tak samo telefon podłączony do samochodu kablem odpalony android auto i nawigacja telefon bardzo mocno się nagrzewa a później przestaję poprawnie działać.Nawet robiąc zdjęcia i przeglądając messenger telefon potrafi parzyć w ręce. W samochodzie schładzam go klimatyzacja a co będzie latem? Problem z optymalizacja baterii czy procesorem .
0 Like
Members_tXrcyue
Student
Opcje

Dokładnie  telefon temperaturowo nie ogarnia normalnego użytkowania, exynosy to szajs, będzie chyba rekojmia brana pod uwagę, i lipcową aktualizacja nie zmieniła nic, jak parzyl w ręce tak parzy dalej, tylko włączenie oszczędzania energii ratuje sytuację, ale w tedy telefon ma aciett procesor na 70% plus wyłącza 5G, jak te telefony przeszły developer to ja niewiem, to w ogóle nie powinno trafić na rynek w takim stanie

0 Like
Members_Qad9quf
First Poster
Opcje

Dokładnie ta sama sytuacja u mnie. Telefon przy zwykłym przeglądaniu stron czy też oglądaniu youtube, potrafi strasznie się nagrzać. Bateria znika w mgnieniu oka i muszę go ładować parę razy dziennie. 

0 Like
Camill
Explorer
Opcje
U mnie w sumie okazało się, że telefon rozgrzewa się do czerwoności tylko gdy działa na internecie z sieci przegadanie neta czy granie). Po WiFi w domu osiąga normalne temperatury.
0 Like
jenoot
Journeyman
Opcje
Witam,
Jestem posiadaczem samsung s21+ od czerwca 2021r i niestety mam z nim problemy z nagrzewaniem. Piszę tutaj z zapytaniem, czy ktoś miał podobna sytuacja i coś zaradził, czy ewentualnie z prośbą o wskazówki co mogę zrobić w tej sytuacji.

Otóż telefon od samego początku się lekko przegrzewał (w granicach normy), natomiast w momencie korzystania z niego na lte (na WiFi nie ma takiego problemu), telefon drastycznie się nagrzewa. Często do tego stopnia że w słoneczne dni(nie musi być wcale 30) nagrzewa się do tego stopnia, że odczytanie na nim jakichkolwiek informacji na ekranie graniczy z cudem. Trzeba przykrywać ręka ekran aby cos dostrzec. Granie w gierki? Nie ma szans w chłodnych warunkach gry są niezdane do grania przez nagrzewnaie i obcinanie wydajności. Gdyby nie fakt że wcześniej byłem posiadaczem s8, aktualnie mam też styczność z samsungiem s21 dziewczyny, jak i samsungiem s10+ kolegi, może bym stwierdził że tak już ten telefon ma, gdyby nie fakt że wszystkie wyżej wymienione telefon działają znacznie lepiej. Telefon testowałem bezpośrednio z s21 dziewczyny i problemu na jej telefonie nie ma, u mnie ogromny. Próbowałem wszystkich rozwiązań proponowanych przez serwisantów na infolinii(czyszczenia nie czyszczenia), aż w końcu stwierdziłem że oddam telefon na gwarancję, natomiast tam serwis stwierdził że telefonowi nic nie dolega.. Ręce opadają, czy istnieje jeszcze jakaś forma reklamacji, możliwość próby załatwienia sprawy czy raczej pozbyć się telefonu jak najszybciej i poszukać czegoś nowego?

0 Like