Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z mikrofonem s20plus 5G

(Temat utworzony: 17-04-2021 10:25 PM)
1012 Wyświetlenia
xG0r4L
Journeyman
Opcje

Witam.

Od dłuższego czasu mam problem  z mikrofonem przy rozmowach na trybie głośno mówiącym. A dokładniej chodzi o to że gdy jest tryb głośno mówiący, czy rozmowa na messenger na kamerce to osoba po drugiej stronie mnie nie słyszy.

Sprawdzałem mikrofony poprzez *#0283#

I ten pierwszy  mikrofon ( RCV_1stMic) nie działa.

Jakieś pomysły ? 

Screenshot_20210417-222255_DeviceKeystring.jpg

4 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Możesz jeszcze wykonać przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych bez przywracania danych z kopii zapasowej. Pozwoli to wyeliminować tezę, że opisany przez Ciebie problem wynika z oprogramowania telefonu. Zabieg ten usuwa wszystkie dane z telefonu, dlatego polecam je sobie zgrać np. za pomocą komputerowej aplikacji Smart Switch. 

Podejrzewam natomiast, że będziesz musiał udać się z telefonem do serwisu, ponieważ doszło do uszkodzenia mikrofonu. 

xG0r4L
Journeyman
Opcje

Reset robiłem, nie pomogło.

A czy orientuje się ktoś  jaki +- jest koszt wymiany  tego mikrofonu ? 

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Nie znamy na forum cennika wymiany części w serwisie. Najlepiej jest po prostu zadzwonić do najbliższego centrum serwisowego firmy Samsung i zapytać o koszty takiej usługi. Ich listę znajdziesz tutaj -> https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
Pabloooooo
First Poster
Opcje
Wg Twojego opisu nie powinien działać ten drugi mikrofon bo to on odpowiada za tryb głośnomówiący.Na górze i na dole są wloty mikrofonów,takie małe dziurki.Sprawdź czy któraś nie jest zatkana,np. brudem.Przeczyść szczoteczką czy igłą.
0 Like