Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z gps s21 ultra

(Temat utworzony: 25-04-2022 09:41 PM)
1651 Wyświetlenia
Trawek2000
Student
Opcje

Witam od jakiegoś czasu mam problem z wyszukniem zasięgu gps. Próbowałem już wszystkiego co znalazłem na internecie. Włączanie wyłącznie,resety i wszystko co możliwe. Może ma ktoś jakąś dobrą radę 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne? Jeżeli nie to wykonaj wskazówki opisane w poniższym odnośniku. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

19 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne? Jeżeli nie to wykonaj wskazówki opisane w poniższym odnośniku. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Members_ DIBfCbl Witam. Na początku zastosowałbym bym się do wskazówek @mirudo24. Ja zapytam się z technicznego punktu widzenia. Czy telefon był już kiedyś naprawiany? W S21Ultra antena GPS jest w prawym rogu przy ramce patrząc od tyłu telefonu ( wygląda ona tak) i przy niefortunnym rozklejeniu można ją uszkodzić.Antena-de-se-al-Original-Cable-plano-Flexible-de-repuesto-para-Samsung-Galaxy-S21-5G-G991U.jpg_Q90.jpg__2617_1650955051.jpg
Trawek2000
Student
Opcje

Już przywróciłem ustawienia fabryczne jest trochę lepiej chociaż łapie zasięg. Lecz marnie 

Screenshot_20220426-092358_GPS Test.jpg

 czy był naprawiany tego nie wiem kupiłem go 2 miesiące temu jako używany. Niby jest zakupiony 10.21 i jest w 100 % na gwarancji producenta tak bynajmniej mówił sprzedawca 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli ustawienia fabryczne nie rozwiązały problemu to obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Gwarancja producenta realizowana jest na podstawie dokumentu sprzedaży. Jeżeli posiadasz oryginalny dowód zakupu to możesz bez problemu zgłosić reklamację w punkcie serwisowym.

mmarcis4
Explorer
Opcje
Czy Ty tylko widzisz rozwiązanie w przywróceniu tel.do ustawień fabrycznych? Wiesz ile rzeczy idzie w kosz gdy tel.uzywasz ponad rok? A nikt nie zaleca przywracania kopii zapasowych...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W wielu przypadkach to jedyne rozwiązanie. Ważne elementy możesz zgrać na komputer lub wysłać do chmury.

stefika
Explorer
Opcje
Tekefon samsung s21+5g w czasie polaczenia za pomocą bloothiot z radiem nie podaje glośno wskazowek dojazdu z map google. Sadzę, ze to po jakiejs sktualizacji, glosnik w mapach wlaczony, mimo to jak telefon polaczy sie z radiem traci glosnosc wskazowek. Jakas rada? 
Juz kiedys tak mialam i wchodzilam gdzies w glebsze ustawienia, niestety nie pamietam. Prosze moze ktos wie co zrobić
0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Już był tu taki post podobny sprobuj pobawic sie w ustawieniach moze cos tam jest wylaczone albo zepsuli cos aktualizacją ja bym sprobowal na innej nawigacji jak sie zachowuje dźwięk
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Może wystarczy zresetować ustawienia sieciowe na telefonie. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.