Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ekranem i czerwonymi plamami.

(Temat utworzony: 28-01-2022 08:39 PM)
2280 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Oliwkaa29
First Poster
Opcje
Mam problem z wyświetlaczem. W ciemnych miejscach na ekranie np. film o ciemnych barwach, występują dziwne czerwone  plamy I przebarwienia. Telefon jest nowy I ma szkło hartowane. Niestety nie pamiętam czy przed nałożeniem szła tak było bo jak pisałam wyżej jest nowy I nic w tedy na nim nie oglądałam.
0 Like
14 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Oliwkaa29  Witam

Jeżeli to możliwe to proszę o podesłanie zdjęcia jak to dokładnie wygląda.

Problem wystąpił po pierwszej konfiguracji, czy po jakimś czasie lub określonej czynności?

Oliwkaa29
First Poster
Opcje

Tu jest zdjęcie na którym jest go dosyć mało ale czasami naprawde czerwone plamy mogą pochłaniać 1/2 ekranu w miejscach gdzie są czarne bądź ciemne barwy. Przez te kilka dni natknęłam  się tylko na jedną osobę który ma ten problem co ja, mówili że to problem z matrycą i trzeba wyczyścić coś wewnątrz urządzenia. A co pan o tym myśli?

0 Like
Oliwkaa29
First Poster
Opcje

Screenshot_20220202-004409_Pinterest.jpg

0 Like
Oliwkaa29
First Poster
Opcje

A i nic przedtem nie robiłam, poprostu nowy telefon zaczełam intensywniej  używać jakoś 2 dni po kupieniu i nagle zobaczyłam coś takiego gdy weszłam w zdjęcie o ciemnozielonych i czarnych kolorach.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Oliwkaa29  to powyżej to zdjęcie czy zrzut ekranu?

Z opisu może wynikać że to rzeczywiście problem z matrycą 

cold77
Apprentice
Opcje

Dzień dobry, czy ktoś miał może taki przypadek jak ja, albo do znająch temat poproszę o opinię.Na ekranie S21 pojawiły sie okrągłe plamy. Wg serwisu moja wina "uszkodzenie mechaniczne". No jak dla mnie to raczej nie uszkodziłem mechanicznie w dodatku z precyzja dokładnego okręgu. Z góry dziekuję za poradę w tej sprawie, bo uważam teorie za naciąganą, aby tylko nie wymienili ekranu.PlamyPlamy

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@cold77  Dzień dobry 

Rozumiem że chodzi o te szare widoczne plamy.

Czy na ekranie założone jest folia ochronna 

cold77
Apprentice
Opcje
Nie ma folli, natomiast faktycznie pod palcem na największej plamie czuc ze palec przechodzi i jest inny odgłos przesuwania natomiast na dwóch pozostałych już nie. Ponoć uszkodzona warstwa oleofobowa z mojej winy 😪
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@cold77  a to ciekawe, właśnie wygląda to jakby folia odchodziła 🤔

No cóż ale tylko autoryzowany serwis może stwierdzić czy urządzenie posiada uszkodzenie mechaniczne lub nie.