Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aparatem

(Temat utworzony: 18-10-2021 11:24 AM)
3193 Wyświetlenia
Angela_97
Apprentice
Opcje
Hej, mam Galaxy s20 fe i nie wiem czy tylko ja tak mam czy ten telefon generalnie taki jest, ale jakość zdjęć i nagrań jest okropna. Delikatnie się coś ruszy przy robieniu zdjęcia i już obszar jest cały zamazany, nie są to ruchy jakby ktoś skakał, ale zwykła zmiana ułożenia głowy czy ręki sprawia, że zdjęcie się do niczego nie nadaje. Nagrania to same piksele, już nie mówię o włączeniu trybu stabilizacji, bo wtedy to wgl nic nie widać. Przy moim poprzednim telefonie tak nie było, miał gorszy aparat, a mogłam robić zdjęcia z sukienką powiewającą na wietrze i obraz był gładki jak pupka niemowlaka. Przy tym telefonie mam wrażenie, że gdybym chciała zrobić tego typu zdjęcie to aparat by się wpół złamał ze stresu. Przy robieniu zdjęcia makro muszę wręcz przestać oddychać, bo najmniejsze drgnięcie dłoni i jest po zdjęciu. Szybka jest czysta, telefon resetowany i nawet przywracany do fabrycznych ustawień. Zdjęcie dla zobrazowania o co chodzi: pani delikatnie ruszyła ramieniem.

image

0 Like
49 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@firmarsclean  tak to stary artykuł Pamiętam go jest 2020 roku po premierze telefonu rzeczywiście był problem z ostrością ale Samsung to wyeliminował i telefon poprawnie robi zdjęcia.  Kilka miesięcy temu miałem ten model w rękach i okazję aby zobaczyć jak działa aparat i rzeczywiście żeby złapać ostrość z bardzo bliska należy się oddalić od obiektu fotografowanego i wykonywać instrukcję polecane na ekranie.

0 Like
firmarsclean
Explorer
Opcje
Mój stary S10+ takich problemów nie miał. robił super fotki.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@firmarsclean  tak seria s10 miała zupełnie inne aparaty z inną rozdzielczością. 

Przy aparatach które mają obiektywy od 100Mpx w górę trzeba pamiętać że trochę inaczej robi się zdjęcia z bliska. Często się od nich oddalając lub korzystając z innego obiektywu. Aparat nawet o tym informuje użytkownika 

0 Like
firmarsclean
Explorer
Opcje
robiąc zdjęcie z 5-6 m też mam się oddalić?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@firmarsclean  nie trzeba obserwować aparat i jak będzie prosił o oddalenie się to wtedy 

0 Like
piotr465pl
Explorer
Opcje

Witam, dziś nagrałem poruszający się obiekt telefonem S20 FE 5G choć to nie jednorazowa sytuacja - nie wiem czy za każdym razem, nawet w przypadku robienia zdjęć. Problem polega na tym, że na podglądzie obiekt był widzialny na jego środku. Natomiast po obejrzeniu filmiku ledwo co widać jego tył, UHD 60fps. Czy to coś u mnie nie tak, czy model tak ma? A w przypadku zdjęć zmienia pozycję obiektu czyli w sumie to samo co nagrywanie, robię zdjęcie np. kwiatka a po zrobieniu widać jego połowę.

0 Like
SM07
Pioneer
Opcje
Spróbuj wyczyścić dane aplikacji aparatu. Też można zrobić reset ustawień (ustawienia->zarządzanie ogólne->resetowanie->Resetuj wszystkie ustawienia)
0 Like
SM07
Pioneer
Opcje
Jeśli to nic nie pomoże to oddaj do sprawdzenia do autoryzowanego serwisu samsunga
0 Like
opony
First Poster
Opcje
Ile czekaliście na naprawę ?
0 Like