Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ładowaniem

(Temat utworzony: 08-05-2021 07:07 PM)
617 Wyświetlenia
Iwansky
Journeyman
Opcje
Czy spotkaliście się z problemem związanym z ładowaniem? Konkretnie rozchodzi się o to że telefon jest ładowany oryginalnym kablem i ładowarką która posiada Super Fast Charging oraz sam telefon działał prawidłowo ale od pewnego czasu ładuje w sposób "normalny" bez boost'a. W ustawieniach jest zaznaczona opcja szybkiego Ładowania.

Edit: Samo wejście nie jest uszkodzone i w żaden sposób luźne. Wszystko zostało sprawdzone także na innych ładowarkach. Czasami wykrywa czasami nie zależy od fazy księżyca.
0 Like
11 Odpowiedzi
Iwansky
Journeyman
Opcje
Port jest czysty nie uszkodzony. Wszystko jest prawidłowo spasowane. Zastanawiam się czy nie wysłać poprostu na gwarancję.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Wykonaj przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych bez przywracania danych z kopi zapasowej. Wówczas sprawdź czy problem nadal występuje. Jeżeli dalej będzie występował, to przywrócić dane z kopii zapasowej. Zabieg przywrócenia ustawień fabrycznych usuwa wszystkie dane z telefonu, dlatego polecam je sobie zgrać np. za pomocą komputerowej aplikacji Smart Switch.

Jeżeli sprawdziłeś oraz wykonałeś wszystkie czynności przesłane w linku i tą zaproponowana powyżej , to należy udać się do serwisu w celu dokładnej diagnostyki.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Iwansky 

Czyściłeś dane aplikacji USBSettings? 

0 Like
Iwansky
Journeyman
Opcje
Oooo spróbuję
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Aby to zrobić należy kolejno przejść do: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki > Pokaż aplikacje systemowe > USBSettings > Pamięć domyślna > Wyczyść dane.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Iwansky napisałeś, że kabel oryginalny, a co z ładowarką? Też stokowa, czy jednak jakiś inny producent?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Iwansky
Journeyman
Opcje
Ładowarka oryginalna
0 Like
Wolfen
First Poster
Opcje
Witam. Posiadam Samsung Galaxy S10 Lite. Po podłączeniu oryginalnej ładowarki telefon nie chce się ładować tak jakby w ogóle nie widział przewodu zasilającego przy załączonym telefonie. Ładowanie zaskakuje tylko podczas wyłączonego telefonu.
Co więcej - podczas odłączonej ładowarki w lewym górnym rogu obok zegarka notorycznie na zmianę mruga ikonka USB (tak jakby włączało się i wyłączało ładowanie).
Mam wrażenie jakby coś się zawiesiło w telefonie. Próbowałem już wszystkie i nie mogę opanować problemu.
Co może być przyczyną?
Co mogę jeszcze samemu zrobić żeby naprawić ten uciążliwy błąd ładowania???
0 Like