Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

plik pdf

(Temat utworzony: 17-12-2020 03:00 PM)
4213 Wyświetlenia
Anitaa12
First Poster
Opcje
Witam, mam problem z otworzeniem pliku pdf, wcześniej tak nie było. Wyskakuje mi komunikat że nie posiadam aplikacji do otworzenia tego pliku, natomiast wcześnie takich problemów nie miałam, a nic z telefonu nie usuwałam
0 Like
25 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anitaa12  Witam

System po próbie otwarcia nie proponuje programów w jakim można plik pdf otworzyć?

Zainstaluj sobie pakiet office, który otworzy ten  typ pliku lub dysk google za pomocą, którego też można otworzyć.

Poza tym w sklepie play jest też wiele innych podobnych programów do odczytu.

Screenshot_20201217-150627_Android System.jpg

Anitaa12
First Poster
Opcje

w jaki sposób mogę zainstalować taki pakiet? w sklepie play trafiam na same płatne aplikacje

wcześniej wyskakiwało mi takie same okienko z możliwość wyboru otworzenia pliku, nie mam pojęcia co się stało, że teraz jest inaczej

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anitaa12, Zainstalowanie jakiejkolwiek aplikacji do obsługi plików *.pdf powinno spowodować ponowne pojawienie się okna z wyborem domyślnego programu.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anitaa12  polecam zainstalować dysk google oraz pakiet office, lub wpisać "Przeglądarka Pdf Google".

0 Like
Anitaa12
First Poster
Opcje

wyskakuje taki komunikat po czym kieruje mnie do sklepu play gdzie wyskakują płatne aplikacje po ich zainstalowaniu

Screenshot_20201217-151900_My Files.jpg

mi zależy na tej domyślnej aplikacji samsunga,która zawsze wyskakiwała przy otwieraniu pliku, nigdy nie musiałam nic ściągać

przeglądarkę pdf google mam zainstalowaną

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anitaa12  Z Twojego zrzutu drugi, trzeci albo czwarty program możesz zainstalować nie są płatne. 

Ja używam Adobe Acrobat oraz Przeglądarka PDF Google.

0 Like
kubanaro
Pathfinder
Opcje

Ja bym zaczął od Galaxy Store a nie sklepu Play, skoro jest dedykowana przeglądarka pdf dla samsungów. Może wystarczy przeinstalować? 

0 Like
WojciechWojtek
Explorer
Opcje
Plik pdf powinien się otwierać w dysku google
0 Like
kubanaro
Pathfinder
Opcje

@WojciechWojtek powinien otwierać się tam gdzie chce użytkownik. 

0 Like