Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ogniskowa w s10e

(Temat utworzony: 13-07-2019 06:31 PM)
807 Wyświetlenia
Arek30
Navigator
Opcje

Mam jeszcze taki problem bo znajomy ma s10e i tam zawsze w aparacie jest oferowana ogniskowa 26 mm a przy tym zdjęciu wykonane s10e jest tylko tak. Ja się pytam kiedy bedzie w szczegółach zdj pokazane 26 mm . Proszę o ekspertao radę. Natomiast czytnik stacjonarny jest lepszy niz w ekranieScreenshot_20190713-182823_Gallery.jpg

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Damian K, bardzo przydatne informacje! Przyznam, że to nie było takie oczywiste.

Dla przykładu podaję wartości ogniskowej dla trzech głównych obiektywów w modelu S10+ oraz dane dotyczące ekwiwalentów:

• podstawowy: 4,32 mm (ekwiwalent 26 mm)
  • teleobiektyw: 6,00 mm (ekwiwalent 52 mm)
  • szerokokątny: 1,80 mm (ekwiwalent 12 mm)

@Arek30, wartość 26 mm, o której piszesz to po prostu ekwiwalent wartości ogniskowej, która występuje w telefonie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Damian K
Hotshot
Opcje

@Arek30 

Wartość 3,30mm, którą widzisz na zrzucie ekranu oznacza nominalną, fizyczną wartość ogniskowej aparatu. Ta wartość nie uwzględnia obiektywu. 

Każda matryca ma swój własny mnożnik ogniskowej, dlatego też ostateczna jej wartość jest zwyczajnie wynikiem mnożenia wartości ogniskowej obiektywu oraz mnożnika ogniskowej z matrycy.

Generalnie w telefonach wyświetla się fizyczna wartość ogniskowej matrycy aparatu. Posiadam telefon innego producenta i w moim przypadku w szczegółach zdjęcia wyświetlana jest wartość 4,25mm. 

Ogólnie, im mniejsza jest ostateczna wartość ogniskowej, tym szerszy jest kąt widzenia aparatu. 

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Damian K, bardzo przydatne informacje! Przyznam, że to nie było takie oczywiste.

Dla przykładu podaję wartości ogniskowej dla trzech głównych obiektywów w modelu S10+ oraz dane dotyczące ekwiwalentów:

• podstawowy: 4,32 mm (ekwiwalent 26 mm)
  • teleobiektyw: 6,00 mm (ekwiwalent 52 mm)
  • szerokokątny: 1,80 mm (ekwiwalent 12 mm)

@Arek30, wartość 26 mm, o której piszesz to po prostu ekwiwalent wartości ogniskowej, która występuje w telefonie.

Arek30
Navigator
Opcje

Znajomy mi dzis pokazywał ze ma szkło naklejone za 90 zł jakims specjalnym klejem 1 h mu to kleil na s10e . Wiec sie zastanawiam co to za szkło czy przypadkiem nie szło kupic szkła z 3mk za 50 zł takie jakie ja mam w a6 plusie . Czy się orientujecie czy te szkło klejone klejem jest dobre

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arek30, chętnie podpowiemy, ale w tym wątku rozmawiamy o ogniskowej w S10e. Poszukaj odpowiedniego wątku na forum lub załóż nowy temat.

0 Like
Arek30
Navigator
Opcje
To wy macie pretensje ze orze ze mnie jest ***** by pisac w watkach a tu znowu nowy temat. Nie chce mi soe teraz drugi raz tego pisac
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arek30, nie mamy pretensji tylko uprzejmie zwracamy uwagę, że Twoje pytania znajdują się w nieodpowiednich miejscach. Znalezienie odpowiedniego miejsca to nic trudnego a dzięki temu utrzymujemy porządek na forum co znacząco ułatwia przeszukiwanie i odnajdowanie przydatnych informacji przez osoby, które szukają pomocy.

0 Like
Arek30
Navigator
Opcje

Ok. Potem napisze nowy watek

0 Like