Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

obraz za mgłą

(Temat utworzony: 23-01-2021 08:01 PM)
1898 Wyświetlenia
Sovva
Apprentice
Opcje
Witam, chciałbym prosić was o radę, bo mam naprawdę irytujący problem.

Problem polega na tym, że jeśli oglądam jaki kolwiek film na przeglądarce (testowałem wszystkie) to obraz jest tak jak by za mgla, ma dziwna jakość. Aby naprawić obraz wystarczy że kliknę jeden z bocznych przycisków ściszania bądź podglasniania. Obraz wówczas nabiera barw tak jak powinien, jednak tylko na moment wyświetlenia animacji ściszania bądź zglasniania poczym znow wraca za "mgle". Miał ktoś może taki problem, udało może się komuś to rozwiązać? Prosiłbym o pomoc!
20 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sovva  Witam

Podaj proszę z jakiej korzystasz przeglądarki

Czy problem z odtwarzaniem video występuje tez w innych aplikacjach np. Youtube lub inne?

Jeżeli to możliwe to przydałby się zrzut ekranu jak to wygląda.

0 Like
Sovva
Apprentice
Opcje
Chciałem dodać zrzut ekranu, jednak do tego potrzebny jest przycisk ściszania, obraz wtedy wraca do normy. Problem występuje tylko i wyłącznie na przeglądarkach, testowałem wszystkie i na wszystkich jest to samo. Problem nie jest zauważalny na aplikacjach typu gry bądź youtube/netflix
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sovva  Możesz ewentualnie zrobić zdjęcie. Uruchom ponownie telefon i zobacz czy problem nadal występuje?

Jaki to dokładnie model telefonu?

Czy jest zaktualizowany do najnowszej wersji?

0 Like
Sovva
Apprentice
Opcje
pierwsze zdjęcie jest przed wciśnięciem +/- dźwięk, drugie po. Przepraszam za tak amatorki sposób jednak inaczej niedalbym rady. Nagrałem problem nawet rejestratorem, jednak gdy ja widzialem ten problem, rejestrator nie zarejestrował go. W rejestratorze obraz jest cały czas bez mgły.

received_1041180176372011_2439.jpg

received_261612092045989_2438.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sovva  Wyczyść cache oraz dane aplikacji przeglądarki w której problem występuje.

0 Like
Sovva
Apprentice
Opcje
dokładny model telefonu to S20+ 5g. telefon uruchamiałem ponownie, w trybie bezpiecznym, zerowalem również preferencje aplikacji, nic nie pomogło. Telefon jak najbardziej zaktualizowany.
0 Like
Sovva
Apprentice
Opcje
Wyczyściłem cache, dane również. Nie pomogło, dziwne jest to, że czasami podczas przeskakiwania miedzy kartami/aplikacjami problem potrafi się naprawić, jednak trwa to tylko do momentu kiedy nie ścisze bądź podglosnie telefonu.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sovva  No to bardzo dziwne, skoro to się dzieje tylko w przeglądarce to wygląda jakby to była jej wina i wyczyszczenie danych powinno pomóc🤔.

A w trybie bezpiecznym nie było tego problemu?

0 Like
Sovva
Apprentice
Opcje
W trybie bezpiecznym również był ten problem. Nie zależnie z jakiej przeglądarki korzystam, zawsze ten sam problem, chociaż zdążają się przypadki, że wszystko jest ok. Jednak jest to tylko chwilowe.
0 Like