Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nagłe rozładowywanie baterii w S9+

(Temat utworzony: 29-04-2019 12:50 PM)
11475 Wyświetlenia
MateuszB
Journeyman
Opcje

Od końca lutego obserwuję dziwny problem. Co jakiś czas po zejściu stanu naładowania baterii poniżej 40% szybko, skokowo rozładowuje się ona do 0 (zajmuje to max. kilka minut). Nie zauważyłem problemu, kiedy bateria jest naładowana w 50, 60, 70 czy 80٪. Podpięcie ładowarki kiedy to się zacznie nie pomaga. Telefon rozładowuje się do końca i dopiero wtedy procent naładowania baterii idzie w górę. Czytałem, że część użytkowników po aktualizacji do Pie zgłaszała podobny problem, ale nie znalazłem konkretnych informacji w tym temacie.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@MateuszB wszystko wskazuje na uszkodzenie baterii i raczej bez ekspertyzy serwisu się nie obejdzie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
MateuszB
Journeyman
Opcje

Czy warto próbować z twardym resetem czy sugerowałbyś od razu udać się do serwisu?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Zrób sobie kopię danych i spróbuj, nie zaszkodzi.

Ale jeżeli jest problem z naładowaniem a później szybko się rozładowuje, to jednak jest bardzo duże prawdopodobieństwo uszkodzenia baterii lub jakiegoś zwarcia układu ładowania/USB.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MateuszB, przydatne wskazówki dotyczące resetowania telefonu znajdziesz w tym wątku.

agniesska
First Poster
Opcje

Mam od około miesiąca taki sam problem. Czasami przy 15, czasami przy 30% telefon od razu gaśnie, nie ważne czy włączę oszczędzanie baterii, wyłączę wszystko, nie da się tego powstrzymać, nawet w nocy nieużywany. Jak podłączam do ladowania wszystko jest OK, ładuje się w normalnym tępie i od razu zaczyna, ale od 0%.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@agniesska, czy próbowałaś wykonywać wskazówki podane w tym wątku?

0 Like
MateuszB
Journeyman
Opcje

U mnie skończyło się to wizytą w serwisie. Potwierdził się problem z baterią, która musiała zostać wymieniona na nową :smiling-face:

0 Like
agniesska
First Poster
Opcje
Jeszcze nie, przyznaję, że myśl o resecie i przenoszeniu danych mnie przeraża.
0 Like
agniesska
First Poster
Opcje
To byłoby najprostsze rozwiązanie, mam nadzieję że u mnie to też wystarczy.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@agniesska, warto przed wizytą w serwisie wykonać wskazówki podane w tym wątku. Jeżeli to nie rozwiąże problemu to nie będzie innego wyjścia. Pamiętaj, że w serwisie telefon również zostanie przywrócony do ustawień fabrycznych i zaktualizowany do najnowszej wersji oprogramowania w razie potrzeby.