Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Kolejny problem s21. Tym razem z Potwierdzenia kodu BLIK podczas zakupow

(Temat utworzony: 28-12-2021 01:56 PM)
6984 Wyświetlenia
Pkolodz
Journeyman
Opcje
Non stop jakies problemy. Ten telefon na prawde zaczyna mnie irytowac. Zainstalowalem aplikacje bankowa. Robie zakupy na allegro przez ich aplikację.  Wybieram sposob zaplaty jak zawsze robilem na huawei - kod blik. 
1. Zrzucam aplikacje allegro aby byla uruchomiona w tle
2. Wchodze do aplikacji IKO banku PKO BP.
3. Kopiuje kod blik.
4. Zrzucam do tla aplikacje IKO
5. Przechodzie ponownie do aplikacji allegro i wklejam kod blik
6. Aplikacja allegro mowi zebym potwoerdzil pinem w aplikacji banku platnosc kodem blik
7. Zrzucam allegro do tla i wyciagam z tła aplikacje bankową. A tam pojawia sie nowy kod blik.

W huawei zaraz po kliknieciu kup w aplikacji alllegro , sama apka bankowa wyskakiwala z tla z prosba o wpisanie kodu pin by zaakceptowac blik.

A i oczywiscie wszelkie usypianie aplikacji w tle jest wylaczone. 

Powoli zaczynam zalowac wydanych pieniedzy na ten telefon.
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Winniczek
Voyager
Opcje
Powiadomienia dla IKO masz włączone? U mnie w Alior Banku do potwierdzenia wyskakuje powiadomienie na belce, jak nacisnę to przenosi mnie do ekranu z potwierdzeniem.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Pkolodz Moim zadnie wygląda na problem po stronie aplikacji, telefon działa normalnie. 

Rozwiązywanie najczęstszych problemów z aplikacjami: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-usługi/rozwiązywanie-najczęstszych-problemów...

Pkolodz
Journeyman
Opcje
Ok. Po raz kolejny powiem , ta sama aplikacja , sciagnieta z tego samego sklepu play na huaweiu dziala idealnie.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Pkolodz Spróbuj wykonać Wipe Cache Partition, ten zabieg nie usuwa danych z telefonu.

[Poradnik] - Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w... 

[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

TomekTcz
Pathfinder
Opcje
Daj kłódkę na aplikację z banku.
Ostatnie aplikacje > ikona przytrzymać > zablokuj aplikację

I ustawienia > aplikacje > szukasz apki banku > bateria > zaznacz pozwól na czynności w tle.

Zresetuj tel i zobacz jak będzie.Screenshot_20211228-152806_Settings.jpgScreenshot_20211228-152643_One UI Home.jpg
0 Like
Rozwiązanie
Winniczek
Voyager
Opcje
Powiadomienia dla IKO masz włączone? U mnie w Alior Banku do potwierdzenia wyskakuje powiadomienie na belce, jak nacisnę to przenosi mnie do ekranu z potwierdzeniem.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pkolodz  Witam

U mnie wszystko działa poprawnie, kod blik się wygenerował, wkleiłem do allegro, wróciłem do IKO i pojawił się komunikat aby potwierdzić. Telefon - Note 10+ Android 11. 

Także po stronie aplikacji wszystko w porządku, przynajmniej na Androidzie 11

Pkolodz
Journeyman
Opcje
Tomek dziekuje za przypomnienie. Tak w ostatnim temacie jaki opisywalem związanym z brakiem mozliwosci ukrywania tresci powiadomien z poziomu androida, wylaczylem przypadkowo powiadomienia dla IKO. Jednakze nie sprawdzilem jeszcze czy to pomaga. Na pewno napisze tu nastepnym razem jak bede placic blikiem. Oby to pomoglo.
0 Like
Pkolodz
Journeyman
Opcje
Tak jak odpowiedzialem tomkowi kilka posto wczesniej. Sprawdzilem. Dziala. Dziekuje!
0 Like
Pkolodz
Journeyman
Opcje
Przepraszam. Nie tomek a Winniczek. To on pomogl :winking-face:
0 Like