Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kapryśny przycisk rozłączania połączenia (czerwona słuchawka) po aktualizacji do Android 10

(Temat utworzony: 02-03-2020 02:32 PM)
5478 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Witam,

mam dziwny problem, który nigdy nie występował w Androidzie 8 i 9 - po aktualizacji do A10, kiedy po zakończeniu rozmowy chcę "aktywnie" rozłączyć połączenie i dotykam czerwonej słuchawki, co 2-3 raz muszę dotknąć jej po raz drugi żeby zadziałała 😕

Tak jakby w tym miejscu ekran chwilowo nie działał i "łapał" dopiero za drugim razem - tyle, że nigdzie indziej nie mam takiego problemu. Macie jakieś pomysły?

0 Like
16 Odpowiedzi
Abisai78
Helping Hand
Opcje
No niestety, wygląda na to że problem wraca 😕
Może trochę rzadziej, ale się powtarza...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Abisai78, czy próbowałeś wyczyścić dane aplikacji Telefon? Wcześniej napisałeś, że wykonałeś wipe cache partition.

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje
Nie, ale sprawdzę...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Abisai78, sprawdź i daj znać. Jeżeli to nie pomoże to będziemy szukać innego rozwiązania.

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje
Niestety, problem powraca - wrażenie jest jakby po odstawieniu słuchawki od ucha ekran się włącza (mam aktywowane ściemnianie w trakcie rozmowy), ale z opóźnieniem reaguje na dotkniecie czerwonej słuchawki... 😞
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Abisai78, problem występuje za każdym razem czy pojawia się sporadycznie? Nic więcej nie przychodzi mi do głowy poza wykonaniem hard resetu, który wiąże się z usunięciem wszystkich danych z telefonu. Dodatkowo nie zalecam przywracania kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje
No właśnie to jest najgorsze, że tak co 2-3 raz... 😕
Chyba faktycznie zostaje tylko reset ale na razie nie chcę się w to bawić. Jak zrobię to dam znać czy pomogło...
0 Like