Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak podpiąć S21 Ultra do komputera?!

(Temat utworzony: 05-02-2021 09:37 PM)
12533 Wyświetlenia
Voltar
Pathfinder
Opcje

Niby prozaiczna czynność, ale... mój S21 Ultra nie reaguje na podpięcie kablem do komputera PC. Prawie nie reaguje bo wydaje z siebie podwójną wibrację i zaczyna się ładowanie. Żadnego okna na telefonie z wyborem opcji. Żadnego powiadomienia na PC. Testowane na 2 komputerach. Włączam program Smart Switch - zero reakcji po prośbie o podpięcie telefonu! Podpinam stary telefon Huawei - od razu pojawiają się stosowane komunikaty i telefon jest widoczny w systemie Windows. Jak mam zrobić zrzut danych i hard reset jak nawet nie mogę podpiąć telefonu kablem?! A może opcja która to obejmuje jest gdzieś ukryta wśród setek ustawień i sami musimy ją aktywować?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziwna sprawa. Po podłączeniu telefonu do komputera od razu aplikacja Smart Switch powinna wykryć telefon. Wcześniej oczywiście system Windows musi zainstalować odpowiednie sterowniki. Spróbuj na początek zmienić kabel, którym podłączasz telefon do komputera.

S21-Smart-Switch.jpg

W opcjach aplikacji jest opcja "Zainstaluj ponownie sterownik urządzenia". Nie wiem czy u Ciebie będzie aktywny, ale możesz spróbować skorzystać z tej opcji.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziwna sprawa. Po podłączeniu telefonu do komputera od razu aplikacja Smart Switch powinna wykryć telefon. Wcześniej oczywiście system Windows musi zainstalować odpowiednie sterowniki. Spróbuj na początek zmienić kabel, którym podłączasz telefon do komputera.

S21-Smart-Switch.jpg

W opcjach aplikacji jest opcja "Zainstaluj ponownie sterownik urządzenia". Nie wiem czy u Ciebie będzie aktywny, ale możesz spróbować skorzystać z tej opcji.

Voltar
Pathfinder
Opcje

Wina kabla - temat do zamknięcia. Podłączyłem telefon oryginalnym kablem do wyjścia usb-c w komputerze, które na szczęście udało mi się znaleźć...

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację zwrotną. Super, że udało się rozwiązać problem z podłączeniem!

0 Like
jacktech1
Apprentice
Opcje
dex
0 Like
Voltar
Pathfinder
Opcje

czy dex pozwala na połączenie ze smart switch i zgranie smsów?

0 Like
jacktech1
Apprentice
Opcje
pytanie dotyczyło podłączenia do komputera. Co do sms. Robisz kopie wiadomości na serwerze i pobierasz kiedy chcesz
jacktech1
Apprentice
Opcje
.....kopie w Samsung Cloud. Kilka dni temu przenosiłem z 10+ na S21 wszystkie SMS itd. co chciałem z starego telefonu to przeniosłem. Smart czasem mnie zawodził przy wyborze plików.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Voltar, DeX to raczej rozszerzenie możliwości telefonu na ekranie komputera. Na pewno nie służy do wykonywania kopii zapasowej. Jeżeli jeszcze nie sprawdzałeś komputerowej aplikacji DeX to koniecznie ją pobierz z poniższego odnośnika.

https://www.samsung.com/pl/apps/samsung-dex/

0 Like
marianteo
Explorer
Opcje
w szybkich ustawieniach: "połącz zPC"
dokument, zdjęcie, folder: "udostępnij","utwórz łącze","kontynuuj na PC"
0 Like