Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Granie w Gry a wydajność.

(Temat utworzony: 19-08-2020 06:15 PM)
1244 Wyświetlenia
MaciekGiee
Explorer
Opcje
Witam wszystkich. Wiem, że telefon ma throthling i obniża swoją wydajność. Problem polega na tym, że ostatnio zainstalowałem Fortnite, automatycznie ustawienia grafiki są na Epicka i rozdzielczość 75%. Na początku grania wszystko śmiga bardzo fajnie. Gdy pogram kilka minut w grę (czasem nawet od razu) gra ma poniżej 20 FPS. Czy u każdego ten problem występuje ? Po co mi wydajny Telefon skoro jest wydajny kilka minut. Telefon formatowałem itd.
16 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MaciekGiee  Witam. 

Telefon mógł obniżyć wydajność z powodu osiągniętych zbyt wysokich temperatur

sucharos
Pioneer
Opcje
Mam podobny problem jak gram w F1 po paru minutach grania telefon się nagrzewa i wydajność gry spada i cala przyjemność z grania mija. Niestety to jest wina procesora jaki Samsung montuje w Europejskiej wersji.
0 Like
BieliPL
Navigator
Opcje
potwierdzam, procesor pod dużym obciążeniem poprostu gotuje telefon i wydajność spada.
0 Like
MaciekGiee
Explorer
Opcje
a nie wiecie czy można temu choć trochę zaradzić ?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Upewnij się, że posiadasz najnowszą wersję oprogramowania. Wykonaj również wipe cache partition. W przypadku kiedy w dalszym ciągu będą występowały problemy z wydajnością to możesz spróbować wykonać hard reset bez przywracania kopii. Niestety nie mogę zagwarantować, że podane przeze mnie wskazówki usprawnią pracę telefonu.

Adikkiel
Voyager
Opcje

Fortnite na S20FE 5G. Nie mam włączonych tekstur HD, gram na domyślnych proponowanych przez grę. 

W lobby jest ok, ale po rozpoczęciu gry, zwłaszcza po wylądowaniu fps spada aż do 1-10, i się strasznie zacina. Fortnite pobrałem z sklepu Galaxy, nie z przeglądarki. 

To jakaś tragedia, telefon nagrzewa się do 48 stopni, nie da się normalnie grać. 

0 Like
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Exynos czy Snapdragon?
0 Like
Adikkiel
Voyager
Opcje
Przecież s20 fe 5g chyba jest tylko sprzedawany z Snapdragonem...
0 Like
Adikkiel
Voyager
Opcje
Snapdragon
0 Like