Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

GPS a bateria

(Temat utworzony: 09-02-2021 07:59 AM)
2342 Wyświetlenia
juber1981
Pathfinder
Opcje
Wotam. Chciałbym się dowiedzieć ile faktycznie zużywa baterii włączona lokalizacja podczas jednego cyklu rozładowania telefonu. Chodzi mi o to ile procent baterii zużyje włączony GPS 
0 Like
8 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Pytasz o włączoną lokalizację czy uruchomioną nawigację z funkcją GPS? To są dwie różne funkcje.

0 Like
juber1981
Pathfinder
Opcje
Chodzi o lokalizację, żeby inne aplikacje wymagające dostępu do lokalizacji mogły z niej korzystać wtedy kiedy jej potrzebują.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W większości aplikacji, które wymagają lokalizacji, nie wyłączam tej funkcji i nie zauważyłem znaczącego wpływu na baterię. Poczekajmy również na opinie pozostałych forumowiczów.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie wiem, czy wszystkie aplikacje tak mają, ale na przykładzie Samsung Smartthings.

Screenshot_20210209-095209_Permission controller.jpg

0 Like
Isadorian
Voyager
Opcje
Ustawienia > Aplikacje > Menadżer Uprawnień > Lokalizacja

W tym miejscu możemy sprawdzić które aplikacje korzystają z GPS oraz czy mają ciągły dostęp do lokalizacji.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@juber1981  Wystarczy zaznaczyć odpowiednią opcje które są widoczne na zrzucie widocznym w poście @vdsl2 

0 Like
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Ja mam włączona lokalizację cały czas i nie widzę żadnej różnicy co do zużycia baterii
0 Like
ELM0
Helping Hand
Opcje

Ja mam włączaną opcje "podczas używania". Noe zauważam zwiększonego zużycia baterii.

0 Like