Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S20+ Problem z ładowaniem bezprzewodowym

(Temat utworzony: 01-12-2020 01:44 AM)
3848 Wyświetlenia
Damian134415
Explorer
Opcje

Zacznę od tego że już dziś dodałem wpis na temat ładowania i został on usunięty po dwóch godzinach :winking-face: Nie odpuszcze w temacie i napiszę go znów, poświęcając czas. A więc zaczynając tak jak to miało miejsce wtedy - jestem zagorzałym fanem marki Samsung, a raczej byłem a dzisiejsza sytuacja tylko mnie w tym wszystkim utwierdziła - wystarczy Samsunga na dziś i na zawsze. W swoim portfolio posiadam galaktyki poczynając od modelu S2 aż do S20 z wyłączeniem serii 8 oraz 10. Wszystkie pozostałe modele przeszły przez moje ręce z których byłem niesamowicie zadowolony. Mając S9+, postanowiłem że poraz przeskoczyć na level wyżej. Zakupiłem S20+ 5G - jak się okazało, moja miłość do tego telefonu trwała niecałe 3 miesiące. Zaraz po tym okresie, rozpoczęły się liczne problemy, które moim zdaniem nie mogą mieć miejsca w telefonie, szczycącym się tak mocną specyfikacją. To co pierwsze zaczęło doskwierać, to znaczne pogorszenie względem poprzedników, jeśli chodzi o automatyczną regulację jasności ekranu. W serii 20, jasność ekranu jest regulowana za pomocą aparatu, z tego co mi wiadomo, i kompletnie sobie z tym nie radzi. Idąc dalej - notoryczne zawieszanie się telefonu podczas połączeń, gubienie zasięgu, zacinająca się aplikacja Messenger, jak i wiele innych odtwarzaczy, które powodowały dramatyczny problem - konieczne było ponownie uruchomie telefonu. Nie wspomnę o tym że ładowarka Samsung DuoPad jest dostarczana wraz z ładowarką 25W i posiada wejście USB-A - Czemu wyrządzona została krzywda i dorzucana jest do serii 20, ładowarka z podwójnym kablem USB-C oraz adapterem USB-C? Dlaczego w pudełku nie ma już przejściówek, które pozwalały podłączyć pendrive do telefonu? Dbam o każdy z telefonów który mam. Każdy oklejony szkłem wraz z pancernym etui. Obecny S20+ jest oklejony szkłem WhiteStone za 189 złoty + pancerne etui Spigen + szkło 3MK na aparacie - na ten moment mogę stwierdzić że szkoda było wydawać pieniądze. Swoją 128gb pamięć mam obciążoną tylko i wyłącznie 5 albumami muzyki i nic poza tym. Nie trzymam na telefonie ani zdjęć, ani innych plików. O telefon dbam, ładuje między 20-80% przy użyciu oryginalnych akcesoriów, co kilka dni wyłączam i włączam, systematycznie co pół roku telefon formatuje, w międzyczasie korzystam z opcji PIELĘGNACJA URZĄDZENIA, skanuje programami antywirusowymi i staram się robić tak aby telefon ułatwiał mi pracę - niestety, jedyne co robi to ją utrudnia. W dniu dzisiejszym, dotarła do mnie bezprzewodowa ładowarka indukcyjna do motocykla marki QUADLOCK, która wspiera szybkie ładowanie 10W. Jakże ogromne było moje rozczarowanie jak się okazało, że po położeniu telefonu na ladowarce, dosłownie po 3-4 sekundach, trybu FAST CHARGE, robi się tryb NORMALNY, a czas się wydłuża. Próbowałem wszystkich możliwości, różnych kabli, ładowarek różnego rodzaju, oryginalnych, nie oryginalnych, super chargerow i wszystkich innych. Na nic się to nie zdało - caly telefon od góry do dołu został przetrząśniety, włączone co trzeba a po 3-4 sekundach nadal działo się to samo. Jak się okazało, pozostałe galaktyki jak S8,S9+ oraz S10 lubią się z moją nową ładowarką i nie zerwały ani na chwilę połączenia, a na wyświetlaczu non stop pokazywało SZYBKIE ŁADOWANIE. Samsung ? You do it wrong :winking-face: Znalazłem wątek na zagranicznym Samsung Community, gdzie problem jest poruszony na kilkanaście stron i co się okazuje? Że wraz z nowym apdejtem, seria S20, zaczęła fiksować i nie wspierać innych ładowarek bezprzewodowych niż Samsung :winking-face: owszem, działają ale nie w trybie FAST. Drogi Samsungu, ja bardzo chętnie bym zapłacił za bezprzewodową ładowarkę do motocykla waszej firmy, ale takowej nie macie, więc zakupiłem u konkurencji. Niestety nie jestem też w stanie zaimplementować waszej ładowarki do motocykla, bo obawiam się że przy ponad 200 na godzinę, dawno by jej nie było wraz z telefonem chyba, że przykleje na super glue telefon oraz ładowarkę - już na zawsze będą tworzyć jedność z motocyklem. Jestem ogromne zażenowany tym faktem, że telefon za kilka dobrych tysięcy, nagle przestaje wspierać szybkie ładowanie w ładowarkach innych niż wasze. Będę konsekwentnie dodawał ten post, nawet jeśli ktoś go znowu usunie :smiling-face: Będę zakładał tyle kont ile trzeba, żeby nagłośnić ten problem. Cyrk że ktoś usunął moj poprzedni opis - tak się to robi? Zamiata sprawę pod dywan i usuwa grubszy kwestie na temat niekompatybilności serii po aktualizacji? Problem jest dość duży i szeroko poruszany. Mój S20+ nie umie w ładowanie bezprzewodowe z innymi ładowarkami!!! Na moje życzenie w sklepie MediaExpert, Pan z obsługi rozpakował Samsung DuoPad i pozwolił sprawdzić czy wszystko jest okej z telefonem - wszystko działa, S20 zadziałał ochoczo za szybkie ładowanie i nawet się nie zaciął. Podsumowując - to mój ostatni telefon waszej marki i miarka się właściwie przebrała. Telefon, który miał być potworem z pozytywnym znaczeniu tego slowa, ze względu na specyfikację, nagle stał się zmorą, czymś co mnie prześladuje i sprawia że żałuję wydanych pieniędzy :winking-face: Jesteście w stanie pomóc z tym wątkiem? :smiling-face: Jeśli tak, to czekam na odpowiedź. Do tej pory przez wiele lat broniłem dobrego imienia marki, nawet gdy powinęła się noga - chyba już wystarczy i pora spojrzeć na telefony konkurencji :smiling-face: Chyba że rozwiążecie moje problemy w jakikolwiek sposób. To wszystko co miałem do powiedzenia - podsumowując - Seria S20, nie wspiera ładowania bezprzewodowego innymi urządzeniami niż Samsung. Do tej pory było to możliwe - już nie jest. Niech ta informacja idzie w świat i w końcu ruszy tych co powinni i niech wróci to do normalności.

Damian134415
Explorer
Opcje
jestem zażenowany tym co zrobili z tym ładowaniem, szczególnie że do zeszłego roku, chyba do wrześniowej lub październikowej aktualizacji wszystko dzialalo :smiling-face: teraz na bezczela po aktualizacji do ONEUI 3.1 jak położę telefon na ładowarce NFC motocyklowej, wyskakuje komunikat że nie jest kompatybilna - BO SIE PRZEGRZEJE - żeby czasem na tym motocyklu się nie przegrzała, jak tam ciągle wietrznie :winking-face: Dramat, porażka totalna, Samsung tak mnie zraził do siebie tym że głowa mała. Nie tylko tym z resztą a używam ich flagowców od 11 lat.
0 Like
PerezPL
Student
Opcje
Damian, dokładnie tak jak piszesz. Używam Quadlock to Motocykla i Auta. Kupowałem Flagowe telefony Samsunga od S6 EDGE ale po tej zagrywce, przeszli samego siebie globalnie. Szczerze to mam jeszcze S10 i tam to działa jak trzeba, dlatego myślę aby S20 sprzedać i zostać z S10 bez robienia aktualizacji... ale jak przyjdzie do zakupu nowego telefonu to napewno nie będzie to Samsung!
P.S. S21 ma też ten sam problem po aktualizacji. Inaczej mówiąc, software'owo ograniczają klientów tylko do ich ładowarek.
Damian134415
Explorer
Opcje
No ja właśnie przekonałem się o tym jaka jest jazda z tym ładowaniem jak kupiłem ładowarkę QuadLocka do motocykla. Doskonale wiesz jakie to rozczarowanie. Zamawiasz ładowarkę za 350 złoty, przykładasz telefon a tu pokazuje z szybkiego ładowania wolne i 15 lat do końca ładowania - drenaż baterii totalny ale w sumie mam naprawdę gdzieś ten telefon już :winking-face: po tym co się dzieje, obojętne mi to czy upadnie i się zniszczy czy coś. Nawet szkłem go okleilem WhiteStone za 189 złoty a tu taki patologiczny psikus. Myślałem że to coś z telefonem nie tak, pojechałem do znajomego, ma w domu S8, S9+ i S10, wszystko śmiga jak należy :smiling-face: bez zająknięcia - także dramat, wstyd, niedowierzanie po prostu. Spoko, jakby Samsung zrobił ładowarkę motocyklowa, chętnie kupię ale... Nie będą mieli nigdy, totalnie debilna zagrywka z tym ograniczeniem przez software.
Damian134415
Explorer
Opcje
A miałem S2/3/4/5/6Edge/7/9+ i zamieniłem na S20+ - błąd życia ;')
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Damian134415  Najwidoczniej zakupione ładowarki nie są kompatybilne z tym telefonem. 

0 Like
Damian134415
Explorer
Opcje
Były kompatybilne wszystkie ładowarki do wrześniowej aktualizacji więc to nie jest wina telefonu tylko debilnego podejścia producenta.
Mateusz321
Student
Opcje

Cześć,

Szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania dot. ładowania s20+ ładowarką indukcyjną innej firmy niż samsung i trafiłem na ten temat. Kupiłem Green cell'a, podłączyłem do niego oryginalną ładowarkę samsunga od s20+ i ku mojemu zdziwieniu, ładowanie od 50% trwa około 2.5h.  Zdziwiłem się ponieważ nie wyświetlało się szybkie ładowanie tylko zwykłe. Próbowałem różnych ładowarek i efekt był ten sam, brak szybkiego ładowania. Dopiero dziś podłączyłem ładowarkę od matebooka do tego greencella airjuice 15w i szok, pokazało się szybkie ładowanie i czas znacząco się skrócił. Także pytanie czy to jest nadal wina aktualizacji samsunga czy jednak ładowarek i ich kompatybilności z innymi ładowarkami. 

0 Like
Damian134415
Explorer
Opcje
A jak długo Ci to pokazywało? :smiling-face: Bo to potrafi być przez 3-5 sekund i nagle wyrzuca. Ja sprawdzałem to na:
- power banku GreenCell Power Play 20
- dwóch super szybkich ładowarkach Samsunga obsługujących po 25W
- ładowarce smochodowej Baseus QC 3.0
- ładowarce samochodowej Samsunga która obsługuje AFC

Na wszystkich urządzeniach, czas był taki sam, taka sama lipa.
0 Like
Damian134415
Explorer
Opcje
- Jaką dokładnie ładowarkę podłączyłeś do indukcyjnej ?
- Czy pokazało się szybkie ładowanie i utrzymywało się to szybkie ladowanie ponad 10 sekund?
-
0 Like
Mateusz321
Student
Opcje
Naładowałem telefon do 100% od 60. Także działało cały czas. Ładowarka jest 65w od laptopa matebook d15.
0 Like