Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Głośnik do rozmów, cichy ledwo słychać

(Temat utworzony: 03-09-2020 07:19 AM)
37851 Wyświetlenia
KamilZbajki
Student
Opcje
Czy miał ktoś podobny problem z głośnikiem w s20+ ? Głośnik z dnia na dzień ścichł tak że ledwo słychać.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Red470, rozumiem, że zgłosiłeś reklamację z tytułu rękojmi sprzedawcy. W takim wypadku przy pierwszym zgłoszeniu sprzedawca może zmienić Twoje roszczenie. Zachęcam do zapoznania się z warunkami rękojmi.

Red470
Explorer
Opcje
Tam nie ma czego czyścić. Telefon przechowywany w czystych warunkach beż pyłu wody kurzu. Sprawdzałem to oczywiście w pierwszej kolejności. Wszystko czyściutkie i nowiutkie. W sklepie też testowali dzwonili i sprawdzali. Najprawdopodobniej trafiłem na wadliwy głośnik. W warunkach domowych się sprawdzi coś słychać ale na zewnątrz to bym musiał mieć aparat słuchowy. Teraz używam stary awaryjny telefon a70 samsunga który ma 4 lata i działa jak nówka. Wszystko słychać bateria trzyma. Z niższej pułki ale jako zapas daje radę.
0 Like
Red470
Explorer
Opcje
Dokładnie tak. Zobaczymy co zrobi sprzedawca. Jedno wiem napewno. Sprzetu naprawianego nie odbieram. Nie przyjmuje do wiadomości żadnego tłumaczenia. Będę reklamował dotąd dopóki będzie to konieczne. Jeśli będzie potrzeba znajdę pomoc prawną. To jest nauczka ze się nie kupuje kota w worku. Najlepiej otwierać pudelko i przetestować telefon przy zakupie chociaż ogólnie. Ale to może być problem bo te konfiguracje początkowe i tak dalej. Niech sprzedawca bierze również odpowiedzialność za to co mi sprzedał. Chodź rozumiem że to nie ich wina.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak jak powiedziałem. Zawsze się może zdarzyć jakiś wadliwy model. Co na taki przypadek spotyka się bardzo rzadko.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Red470, dlatego warto w przyszłości rozważyć zakup sprzętu na odległość. W takim wypadku przysługuje 14 dni na zwrot bez podawania przyczyny.

Red470
Explorer
Opcje
Widzę że pojawiają się wątki z podobnym do mojego problemem. Nie jest to widać jednostkowy przypadek. Coś jest nie tak z tymi telefonami. Mój nadal w serwisie w Piasecznie.
0 Like
nob91
First Poster
Opcje
Cześć, 

Zmagam się od jakiegoś czasu z problemem, który objawia się słaba słyszalnością rozmówcy. Sam glosnik gra dobrze (testowane na bazie muzyki, dźwięków systemowych). Podczas rozmowy wszystko jest podglosnione na max. Czy ktoś się borykał z podobnym problemem? 

Pacjent to Samsung Galaxy S21 5g

Pozdrawiam
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Czy taki problem występuje u każdego z rozmówcy, czy tylko u jednej osoby? Proszę sprawdzić czy VoLTE jest włączone? Jeśli tak to proszę wyłączyć I sprawdzić wtedy.
nob91
First Poster
Opcje
Nie ma znaczenia z kim rozmawiam, odczucia niestety są te same. Co do VoLTE próbowałem zarówno z włączonym jak i wyłączonym i nie odczuwam również żadnej różnicy. Nie za bardzo wiem, co jeszcze mógłbym sprawdzić?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Rozumiem że ten objaw jest przy normalnej rozmowie telefonicznej nie przez jakąś aplikacje? Proszę wyłączyć i ponownie włączyć telefon i spróbować ponownie.
0 Like