Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Głośne dźwięki aplikacji

(Temat utworzony: 11-12-2020 09:03 PM)
4580 Wyświetlenia
Erfort27
Journeyman
Opcje
Nie wiem czy problem jest z moim urządzeniem czy może dotyczy większego grona posiadaczy S20 (albo i nie tylko S20), a mianowicie chodzi o przesadnie głośne dźwięki niektórych aplikacji.

Jestem użytkownikiem klawiatury Gboard od długiego już czasu, zawsze lubiłem słyszeć klikanie podczas pisania, teraz niestety dzięki klikania są strasznie głośne przez co musiałem je całkowicie wyłączyć.. nic nie dawały zmiany ustawień głośności systemowej ani multimediów. Tak samo zmiana głośności klikania przycisków w samej apce Gboard skutkowała... Niczym. Dziwek albo był głośny na 100% albo można było go wyłączyć. Telefon jakby nie zwracał uwagi na to czy suwak ustawiony jest na 1% czy na 50%, głośność cały czas była maksymalna.

Ten sam problem pojawia się np. podczas odświeżania wiadomości w Messenger, podczas przychodzenia powiadomienia z Facebooka oraz w innych aplikacjach które mają jakiś swój dźwięk odświeżenia lub klikania.

Strasznie jest to irytujące bo często siedząc gdzieś w cichszych miejscach jestem zmuszany wyciszać telefon całkowicie bo nagle ni stąd nie z owąd telefon może zacząć głośno klikać 🙄

Najdziwniejsze dla mnie jest to, że problem ten pojawił się dopiero po niedawnej przesiadce na S20, na moim S8 nie było problemu z dźwiękami.
0 Like
23 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Erfort27  Sprawdź w ustawieniach jaką masz ustawioną głośność powiadomień dla aplikacji.

0 Like
Erfort27
Journeyman
Opcje

głośność powiadomień mam ustawioną na ¼ paska i większość otrzymywanych powiadomień to respektuje, ale tak jak pisałem w poście, zmiana żadnego z suwaków nie wpływa na dźwięk klikania i dźwięków odświeżenia poszczególnych apek 😕 Nie wiem czy to problem z samymi aplikacjami czy bardziej z oprogramowaniem telefonu, ale wydaje mi się, że to drugie bo wcześniej problem nie występował

Dołączam post z Reddit aby bliżej nakreślić problem. Stary bo stary ale jednak nadal nie rozwiązany po dzień dzisiejszy 🤷
https://www.reddit.com/r/samsung/comments/fnpbtk/gboard_on_s20volume/

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Erfort27  Sprawdź jeszcze ustawienia związane z powiadomieniami bezpośrednio w samych aplikacjach, w których problem wystepuje.

0 Like
Erfort27
Journeyman
Opcje
Niestety nigdzie tam nie ma ustawienia poziomu głośności 😕
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy zgłaszałeś błąd do producenta aplikacji? Możliwe, że aplikacje wymagają aktualizacji. Wykonaj również wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu. Ewentualnie możesz wykonać hard reset bez przywracania kopii zapasowej, ale w tym wypadku nie mamy pewności czy to rozwiąże problem.

wipe cache partition: https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Poradnik-Soft-Hard-Reset-Tryb-Bezpieczny-i-...

hard reset: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
Erfort27
Journeyman
Opcje
Pozgłaszam wszędzie gdzie będę mógł, może wypuszczą jakaś łatkę za jakiś czas.

A co do czyszczenia cache czy resetu to nie jest to potrzebne raczej bo omawiany problem jest obecny od nowości telefonu 😕
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem. Jak otrzymasz odpowiedź od producenta aplikacji lub błąd zostanie naprawiony w inny sposób to koniecznie daj znać.

0 Like
Members_vT8ES7P
Apprentice
Opcje

Właśnie pojawił się u mnie ten sam problem z dźwiękiem w massagerze na galaxy S10e. Dźwięki aplikacj zrobiły się bardzo głośne niezależnie od innych ustawień głośności. Nie potrafię tego zmienić. 

Erfort27
Journeyman
Opcje
U mnie w tej kwestii dalej bez zmian, mimo wielu aktualizacji..
0 Like