Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Filmy live i bluetooth

(Temat utworzony: 14-04-2021 04:18 AM)
527 Wyświetlenia
Jonny23
Navigator
Opcje
Witam serdecznie. Mam do Was takie pytanie odnośnie telefonu Samsung S21U. Mianowicie problem polega na tym, że podczas oglądania filmów live tylko i wyłącznie przez Wi-Fi lub podczas oglądania TV przez SmartThings z jednoczesnym podłączeniem słuchawek bluetooth występuje problem z obrazem tzn. dość mocno przycina lub czasami wręcz zacina obraz. Po rozłączeniu słuchawek wszystko wraca do normy. Problem występuje na wszystkich słuchawkach jakie mam, nawet na Galaxy buds pro. 
Przy włączonej transmisji danych komórkowych problemu żadnego wtedy nie ma.

Proszę o wiadomość i możliwe rozwiązania problemu. 
13 Odpowiedzi
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Z jakiego pasma Wi-Fi korzystasz? 2.4 czy 5 GHz? Jaki masz router?
0 Like
Jonny23
Navigator
Opcje
2,4 GHz. Router TP Link.
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Wg mnie winne są zakłócenia, spowodowane nadmiarem urządzeń pracujących w paśmie 2.4 GHz. Jeśli to możliwe, przejdź na sieć 5 GHz. Dzięki temu możesz osiągnąć lepsze prędkości i wyeliminować zakłócenia dzieki operowaniu w mniej zatłoczonym paśmie. Problemy z BT również powinny ustąpić.
Jonny23
Navigator
Opcje
Niestety to nie to. Na 5Ghz jest ten sam problem. Występuje tylko i wyłącznie podczas oglądania filmów live, natomiast nie występuje przy oglądaniu zwykłych filmów na YT lub innych stronach.
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Zdefiniuj "filmy live"
0 Like
Jonny23
Navigator
Opcje
Filmy live mam na myśli live streaming, czyli nadawane w czasie rzeczywistym
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Jonny23 to co napisałeś może wskazywać na problem z TP Linkiem. "Przydusza się". Ogólnie nie są to urządzenia "najwyższej" klasy. Wiele osób ma z nimi problemy, zwłaszcza przy ich fabrycznych ustawieniach. Sprawdź jak to wygląda w innej sieci wifi, na innym routerze.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Jonny23
Navigator
Opcje
Niestety nie, bo na moim starym S8+ działa wszystko bez zarzutu. Dziwna i zagadkowa sprawa aczkolwiek dziekuję każdemu za zaangażowanie
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Zgadzam się z @Szewcu72 i obstawiam router. Jeśli nie masz możliwości podmiany, zamów sobie sprzęt sieciowy innej marki z xkomu lub jakiegoś sklepu Allegro (ja używam Asusa i działa bdb). Jeżeli okaże się, że problem zniknął - masz przyczynę. Jeśli nie pomoże - do 14 dni oddajesz towar z pełnym zwrotem kosztów.