Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Edycja filmów 4k zapisuje tylko w Full HD

(Temat utworzony: 11-10-2020 04:38 PM)
451 Wyświetlenia
macgyver123
Explorer
Opcje
Galeria Zdjęć -> Edycja filmów np. połączenie dwóch filmów 4k po zapisie przekonwertowuje film wynikowy na format rozdzielczości tylko Full HD. Czy jest jakiś sposób by otrzymać w Galaxy S20 film wynikowy (po edycji w galerii zdjęć/filmów) w jakości 4k ?
0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mirudo24  @Szewcu72  pomożecie ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdziłem na modelu Note20 Ultra i jest dokładnie tak jak napisałeś. W przypadku edycji pojedynczego filmu użytkownik ma możliwość zmiany rozdzielczości. W momencie dodania drugiego filmu opcja ta znika. Nie znalazłem możliwości zapisania dwóch filmów 4K jako jeden w tej samej rozdzielczości. Zachęcam do zgłoszenia tego problemu za pomocą aplikacji Samsung Members.

macgyver123
Explorer
Opcje
Dzięki za sprawdzenie. o
Obawiam się, że Samsung zrobił to celowo żeby przyspieszyć cały proces zapisu do pliku wynikowego itp..
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Mimo wszystko zachęcam do zadania pytania za pomocą aplikacji Samsung Members. Jak otrzymasz odpowiedź to koniecznie daj znać.

0 Like
macgyver123
Explorer
Opcje
zadałem już pytanie na czacie. Dam znać jak odpiszą. Spodziewam się odpowiedzi wymijającej jak zawsze...
0 Like
macgyver123
Explorer
Opcje
Kobieta n z supportu kazała mi przejść ścieżki usuwania danych z aplikacjj galeria, edytor zdjec i wideo, później sugerowała reset telefonu bo funkcja zapisuje w 4k i to powinno działać. Rozłączyłem się z Tą Panią. Zadałem to samo pytanie j odpowiedział już facet cytuję "Jedynie podczas nagrywania w 8K, edytowany film zapisze się w 4K. W 8K już nie. Tak samo spada rozdzielczość podczas edycji filmów w 4K. "
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację. Czyli to nie jest na błąd i na ten moment rozdzielczość obniża się automatycznie w momencie dodawania kolejnych filmów w trakcie edycji.

0 Like