Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dzwonek sms

(Temat utworzony: 08-06-2019 08:15 AM)
42925 Wyświetlenia
Annsak
First Poster
Opcje

Witam nie mam możliwości zmiany dzwonka sms w telefonie. Po wejściu w ustawienia wybraniu innego niż fabryczny dalej dzwoni fabryczny dzwonek mimo że w ustawieniach jest inny. Proszę o wsparcie aparat s10 +

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
23 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
DOMAR87
Pioneer
Opcje
Witam.
Mam ten sam problem co @Annsak i niemogę dodać innego dźwięku (swojego) na dźwięk sms-a, niż te fabryczne. Te rozwiązanie co podał vdsl2 jest do ustawienia swojego dzwonka na połączenia i to mam a temat jest na Ustawienia dzwonka na powiadomienia (smsa) i nie wiem jak to dodać bo jak wchodzę w te fabryczne dźwięki to w prawym górnym rogu niema ikony + żeby dodać własne dzwięki na sms. W moim poprzednim S7 Edge normalnie można było dodać swój dźwięk na smsa a tu niewiem czy coś pozmieniali, pomieszali lub może coś źle robię. Mam S10.
Proszę o pomoc z tym problemem.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DOMAR87, spróbuj wgrać dźwięki do folderu Ringtones lub Notifications w pamięci wewnętrznej. Nowe dzwonki powinny się pojawić na liście w ustawieniach telefonu.

DOMAR87
Pioneer
Opcje
Dziękuje @nismo, przekopiowanie dźwięków do folderu Notifications pomogło i już mogę ustawić dowolny dźwięk na smsa. Jest chwile bawienia się z tym, lepiej by dodali + w standardowych dzwonkach ale ważne, że się da 🙂
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DOMAR87, dziękuję za informację zwrotną. Najważniejsze, że udało się zmienić dźwięk powiadomienia SMS.

0 Like
Agathish
Student
Opcje

Witam, nie mogę zmienić  dzwonka w samsung Galaxy a50. Nie mogę też przenosić plików dźwiękowych do folderu dźwięki. Nie chce przywracać ustawień fabrycznych. Co zrobić aby zmienić dzwonek? Spr już udostępnione samouczki i nic nie działa  

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Agathish Po pierwsze, zły dział, ten dotyczy serii S10, a ty opisujesz A50.

Po drugie, jakie samouczki nie działają i skąd dokładnie chcesz przenosić pliki audio do folderu Ringtones?

Przyznam, że moja żona przenosiła sobie samodzielnie z komputera, później ustawiała jako dzwonek i działa bez problemu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
AliOle
First Poster
Opcje

W jakim formacie muszą być te dźwięki? Mam nagranie z dyktafonu w formacie .m4a i chciałabym je ustawić na dzwonek SMS. Nie da się go przekopiować do Notifications, bo nie podświetla mi się opcja Kopiuj tutaj. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@AliOle *.m4a zostanie przyjęty bez problemu, sprawdzałem. Co do przenoszenia i kopiowania również wszystko działa poprawnie.

kopiowanie.jpg

Czy poprawnie zaznaczasz element?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.