Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak wibracji przy pisaniu i od aplikacji

(Temat utworzony: 21-10-2019 02:16 AM)
16014 Wyświetlenia
Lusek
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

jak w tytule - mam problem z wibracjami w s9+. Nie ma ich kiedy piszę na klawiaturze Samsung czy poprzez aplikację Gboard. Tak samo jeśli w jakiejś aplikacji jest możliwość informowania poprzez wibracje, to ich nie ma. Natomiast jeśli wyskakują powiadomienia na pasku to telefon wibruje, tak samo jak dostaje smsy czy ktoś dzwoni.

Sprawdziłem już:

- test wibracji poprzez *#0*# (działa)

- w ustawieniach "dźwięki i wibracje" mam wszystko włączone i intensywność na maxa

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Lusek  Chyba pozostaje Ci hard reset, ale przed tym trzeba, zrobić kopie wszystkiego, co masz i nie przywracać później z kopii.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Lusek   Żeby, włączyć wibracje w Google Board musisz wejść w ustawienia telefonu, wybrać "Język i wprowadzanie" i odszukać na liście GBoard. W jej ustawieniach wybierzcie zakładkę "Preferencje" i na samym dole strony znajdziecie ustawienia dźwięków i wibracji przy naciśnięciu klawisza.

Screenshot_20191021-095332_Gboard.jpgScreenshot_20191021-095412_Gboard.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lusek, sprawdź czy masz włączone dźwięki klawiatury w ustawieniach telefonu. Przejdź kolejno do Ustawienia > Dźwięki i wibracja > Dźwięki i wibracja systemu.

Lusek
Journeyman
Opcje

Nie wiem jak oznaczyć przez telefon
Screenshot_20191021-104421_Gboard.jpg

Dalej nic. Plus nie mam wibracji w innych aplikacjach, nie tylko w Gboard.

0 Like
Lusek
Journeyman
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

Przejdź kolejno do Ustawienia > Dźwięki i wibracja > Dźwięki i wibracja systemu.

Screenshot_20191021-104343_Settings.jpg

Screenshot_20191021-104349_Settings.jpg

Dalej nic.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ja mam tak ustawione, jak na zdjęciach i bez problemu mam wibracje podczas pisania e-mail czy SMS

Screenshot_20191021-105707_Settings.jpgScreenshot_20191021-105956_Gboard.jpg.

0 Like
Lusek
Journeyman
Opcje

U mnie niestety nie działa. Ale to musi być coś z systemem bo ogólnie w telefonie wibracja działa, bo wibruje jak przychodzą powiadomienia na pasku i jak ktoś dzwoni.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Lusek  Może jakaś aplikacji Ci blokuje sprawdź to w Trybie Bezpiecznym 

Jeszcze jedno, jaką masz domyślnie wybraną klawiaturę ?

Screenshot_20191021-111725_Settings.jpg

0 Like
Lusek
Journeyman
Opcje

W trybie bezpiecznym też nie działa przy pisaniu. Dodatkowo jak wszedłem w ustawienia klawiatury Samsung, to nie było możliwości włączenia wibracji przy pisaniu.

Screenshot_20191021-112855_Samsung Keyboard.jpg

Wibracja było szare i nie dało się kliknąć.

Domyślną mam Gboard, ale zmienianie nic nie daje.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Lusek Nie wiem, co może, być u ciebie może pozostaje przywrócenie od ustawień fabrycznych. 

0 Like