Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak kontaktow na wyświetlaczu w aucie.

(Temat utworzony: 29-11-2021 11:18 PM)
8538 Wyświetlenia
Marcin1980
Explorer
Opcje
Witam po aktualizacji do android 12 straciłem nazwy kontaktow w aucie po połączeniu przez bluetooth.za każdym razem trzeba wybierać numer z pozycji telefonu jak i nie wiadomo kto dzwoni co dyskwalifikuje ten telefon z mojego użytkowania. Jak to naprawić? Czy ktoś miał taki problem? Reset zestawu w aucie i reset ustawień sieciowych nie skutkuje 
0 Like
34 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Witam
Czy po aktualizacji został zrobiony reset do ustawień fabrycznych?

0 Like
Marcin1980
Explorer
Opcje
Nie reset ustawień sieciowych tylko gdyż reset do ustawień fabrycznych wiąże się z dużą niedogodnością w mojej pracy.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin1980  tak rozumiem,  ale po tak dużej aktualizacji czasami warto zrobić,  pozbywamy się wówczas ewentualnych błędów po poprzednim oprogramowaniu. 

0 Like
Marcin1980
Explorer
Opcje
Dobrze a czy może to być reset z backupem wykonanym na pendrivie abym odzyskał to co było na telefonie?
0 Like
juber1981
Pathfinder
Opcje
Oczywiście. Możesz przywrócić wszystko oprócz ustawień systemu i aplikacji
0 Like
Marcin1980
Explorer
Opcje
Czyli jak mam koło 100 aplikacji będę musiał je dodawać ręcznie nie będzie tak że dodadzą się same?
Krawiol
Pioneer
Opcje
Mi za zegraku garmina po otrzymaniu androida 12 nie pojawiały się nazwy kontaktu który do mnie dzwonił. Musiałem w aplikacji przyznać uprawnienia do kontaktów i teraz działa. Zaznaczę że na 11 nie było takiej potrzeby. Może więc warto ponownie połączyć telefon z autem by przyznać mu takie uprawnienia ponownie.
Podobno oneui 4 kładzie większy nacisk na prywatność więc może po takiej aktualizacji część uprawnień trzeba przyznać ponownie.
Marcin1980
Explorer
Opcje
Tak jak napisałem było to wykonane na samym początku
0 Like
Krawiol
Pioneer
Opcje
Tak. Niektórzy zalecają przywrócić z backupu tylko kontakty, wiadomości, połączenia, pliki. Resztę jak na zupełnie nowym urządzeniu czyli połączenia bluetooth, WiFi czy aplikacje trzeba robić/instalować samemu
0 Like