Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria, aktualizacja oprogramowania, zawieszanie tel

(Temat utworzony: 06-01-2023 03:57 PM)
1361 Wyświetlenia
Gosiak1993
Apprentice
Opcje
Witam,

Mam wrażenie że po ostatniej aktualizacji systemu telefon bardzo szybko się rozładowuje. Przez noc potrafi zniknąć ponad 30% a w tle nie działają żadne aplikacje.
Zaczal się też zawieszać tzn. czasem ekran nie działa dopiero po kilku sekundach zadziała normalnie.
A do tego od dzisiaj w przeglądarce chrome zaczęło mi przekierowywać oglądana stronę na inną jakas luckypuppy.top mimo zablokowanego pozwolenia na przekerowania.

O co może chodzić? Dodam że nigdzie nie wchodziłam na jakieś podejrzane linki czy strony... czy to wirus?

Skanowanie tel zrobione nic to nie dało.
Ma ktoś podobny problem?
sylwia19840
Journeyman
Opcje
Witam posiadam s20fe od ponad półtora roku. Ogólnie samsungów używam od ok 13 lat. Różnie bywalo ale jeżeli chodzi o s20fe to od początku bylam zachwycona. Niestety od aktualizacji do androida 13 która miała miejsce 24 grudnia a potem w styczniu tej z poprawkami zrobiła się tragedia jakiej jeszcze nie doświadczyłam. Bateria spada na łeb na szyję jakby to był exynos. Szybkie ładowanie nie działa jak wcześniej. Najczęściej podczas ładowania jest tak ze przeskakuje z np 1 godz 9min do pełnego naładowania na 1 godz 53min do pełnego naładowania. I tak sobie podczas ładowania skacze. Telefon oprócz tego zawiesza się sam uruchamia ponownie sam uruchamia np asystenta głosowego. Najwieksza bolączka jest ta bateria I zacinanie się. To co trzeba mam włączone to co trzeba wyłączone. Nie jestem laikiem w korzystaniu z samsungów więc porada w stylu " włącz oszczędzanie bateri" czy inne takie nie są konieczne. Robiłam wipe cache partition i teraz niby trzeba by było ustawienia fabryczne...ale niewiem czy to pomoże. Na bieżąco skanuje tel czyszczę pamięć podręczna. Telefon nigdy nie miał styczności z wodą nigdy nie upadł jestem raczej pedantką jeżeli chodzi o sprzęt i po ponad półtora roku nie ma na nim śladu rysek. I nie rozumiem co się stało. Czy aktualizacje naprawia mi telefon? Czy ktoś ma podobny przypadek? Trochę się zawiodłam na telefonie a nigdy wcześniej nie miałam do niego najmniejszych zastrzeżeń.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@sylwia19840, a aktualizowałaś już może do OneUI 5.1? Hard reset może pomóc, zdarza się, że podczas procesu aktualizacji pojawiają się jakieś błędy i później ma to wpływ na działanie urządzenia.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sylwia19840, na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mirudo24, widzę, że @sylwia19840 wspomniała, że już to robiła. 

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@OleksiiA, rozumiem. W takim wypadku pozostaje hard reset bez przywracania kopii zapasowej.

sylwia19840
Journeyman
Opcje
Było robione
0 Like
sylwia19840
Journeyman
Opcje
Wersją aktualizacji jest 5.0 nie mam dostępnej nowej wersji aktualizacji puki co. Liczę właśnie na to że nowa aktualizacja naprawi mi te błędy i pozwoli cieszyć się znów telefonem 🙂
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@sylwia19840, a telefon masz z wolnej sprzedaży, czy od operatora?

Witaj na Forum Samsung!

0 Like
sylwia19840
Journeyman
Opcje
Od operatora. Ale co to ma do rzeczy? Nigdy nic się nie działo. Używam tego telefonu juz półtora roku brałam od operatora jako nowy.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@sylwia19840, zmienia to tylko tyle, że już wiadomo, dlaczego jeszcze nie masz aktualizacji. Tak jak mówisz, poczekaj na update i daj znać, jak będzie się wtedy zachowywał smartfon.

Witaj na Forum Samsung!