Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd systemu S20+ po aktualizacji

(Temat utworzony: 19-01-2022 08:44 PM)
1663 Wyświetlenia
TomekD1976
First Poster
Opcje
Witam, po aktualizacji systemu w dniu 18.01, telefon uruchamiał się kilkakrotnie, a po uruchomieniu wyświetlił się komunikat że podczas ponownego uruchamiania znaleziono poważny błąd oprogramowania. Taki sam komunikat znalazłem na telefonie rano oraz kilkakrotnie w ciągu dnia. Czy ktoś też tak miał i co z tym zrobić, ponieważ obawiam się ,że telefon nie do końca poprawnie działa.
0 Like
18 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TomekD1976  Witam

Proszę spróbować wykonać reset telefonu według instrukcji:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

TomekD1976
First Poster
Opcje
Witam, ale jak rozumiem reset telefonu usunie mi z niego całą zawartość?
0 Like
TomekD1976
First Poster
Opcje
Tu jest screen z komunikatuScreenshot_20220119-204810_One UI Home.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TomekD1976  Co się dzieje jak spróbuje Pan wybrać "Sprawdź aktualizacje"?

Tak hard reset powoduje usunięcie danych, także jeżeli tylko telefon uda się włączyć proszę wykonać kopię zapasową przez smart switch.

TomekD1976
First Poster
Opcje
Jak wybieram tą opcję to telefon sprawdza i informuje mnie, że oprogramowanie jest aktualne.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TomekD1976  i następnie dalej ciągle się pojawia ten komunikat, tak

TomekD1976
First Poster
Opcje
Tak, po każdorazowy ponownym uruchomieniu i po np. ładowaniu lub jak telefon leży nie używany.
0 Like
TomekD1976
First Poster
Opcje
Nie uśmiecha mi się resetowanie telefonu, ponieważ później mam masę roboty żeby powiązać go ponownie z kontami bankowymi i różnymi innymi. Myślę, że to raczej programiści Samsunga powinni wziąć się do roboty i napisać poprawkę do tego co zepsuli w S20+. Nie sądzę żebym był jedyny.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TomekD1976  Proszę wykonać Wipe Cache partition a jak to nie pomoże to trzeba będzie wykonać reset do ustawień fabrycznych.