Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczny tryb nie przeszkadzać lub skupienia podczas spotkania/zdarzenia w kalendarzu

(Temat utworzony: 20-04-2021 11:59 PM)
914 Wyświetlenia
Members_Tom
Journeyman
Opcje

Witam,

Czy istnieje jakiś sposób zautomatyzowania tryb nie przeszkadzać lub trybu skupienia zgodnie z występującymi spotkaniami/zdarzeniami w kalendarzu. Niby Android taką funkcje ma:

Ograniczanie powiadomień w Androidzie za pomocą trybu „Nie przeszkadzać” - Android - Pomoc (google.c...

"(...)Podczas wydarzeń i spotkań w Kalendarzu Google(...)

(...)5) Kliknij Wydarzenie lub Godzina.(...)"

Jednak Samsung Galaxy S21 ma możliwość ustawienia tylko wg godziny.

Próbowałem też skonfigurować za pomocą Bixby Routines, ale się nie da (brak opcji jeśli zdarzenie/spotkanie w kalendarzu).

Gdyby ktoś miał gotowe rozwiązanie będę wdzięczny.

5 Odpowiedzi
Michalgornik
Journeyman
Opcje
Wydaje mi się że nie da się inaczej. Nie jestem specjalistą więc nie sugeruj się moja odpowiedzią. Posiadam sm51 i mam ui 3.0 czyli tak samo jak ty i nie ma innych opcji np. Według spotkania. Pozdrawiam
Osk4r
Voyager
Opcje
Polecam spróbować z bixby routines
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Members_Tom
Journeyman
Opcje
Tak jak pisałem na początku brak odpowiednich trigerów uniemożliwia też skorzystania z Bixby routines. Pozdrawiam
Members_Tom
Journeyman
Opcje
Dzięki za poradnik. Przyda się. Jednak z wrodzonej ciekawości zanim opublikowałem pierwszy post, przeszukałem wszystkie możliwe dostępne trigery w Bixby Routines i niestety z tego co tam jest do wyboru nie da się nic stworzyć co jest dostępne bez kombinacji na niezmodyfikowanym przez producenta Androidzie. Swoją drogą ciekawa sprawa. W linku który podałeś są inne opcje niż posiadam na telefonie. Np. nie mam opcji "praca" w kontekście. Aplikacja zaktualizowana do najnowszej publicznej wersji. Pozdrawiam
0 Like