Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczna korekta zdjęcia

(Temat utworzony: 06-09-2021 08:54 PM)
4346 Wyświetlenia
sebtwo
Apprentice
Opcje
Witam,

Od ostatniej aktualizacji oprogramowania mam problem z aparatem w S20.
Polega on na tym, że jak np. robię zdjęcie ścieżki w lesie z kawałkiem nieba to automatycznie zmienia jego kolor i zdjęcie wygląda sztucznie i źle.
Nie widzę opcji by to wyłączyć a zdjęcia po tym "ulepszaniu" wyglądają jak z Nokia 3310.
Poniżej przykład takiego zdjęcia.

Jakieś pomysły jak to naprawić.

Pozdrawiam.

0 Like
8 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj wykonać wskazówki opisane w poniższym wątku. Daj znać czy po ich wykonaniu coś się zmieniło.

Instrukcja - rozwiązywanie problemów z aparatem
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-problemy-z-aparatem-co-nale%C5%...

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Myślę, że możesz mieć włączony optymalizator sceneries, który własnie po aktualizacjach też automatycznie mi się włącza Screenshot_20210906-213128_Camera_1312.jpg
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
W ustawieniach możesz go wyłączyć. Ogólnie optymalizator scenerii jest ok lecz czasem przekłamuje kolory I rzeczywistość
0 Like
sebtwo
Apprentice
Opcje
Cześć, dziękuję za odpowiedź. Próbowałem wyłączyć optymalizator scenerii ale efekt bez zmian, nadal dziwna korekcja po zrobieniu zdjęcia. Co najlepsze, na podglądzie podczas robienia zdjęcia jest OK więc to postprodukcja po zrobieniu zdjęcia.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy próbowałeś wykonać wskazówki, o których wspomniałem wcześniej?

dzogo
Explorer
Opcje
Ty na serio ?. Hahahaha. Jeszcze trzeba dopisac zeby sprawdzic czy bateria jest naladowana
anoxi
Student
Opcje
Mamy ten sam problem i nic nie działa 😕 jak to wyłączyć? Chce mieć normalne zdjęcia a nie jakieś z dziwacznym wywalonym w kosmos kontrastem który wszystko psuje...aparat ma mega nowoczesne soczewki i co z tego jak zdjęcie jest psute po zrobieniu
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@anoxi Ustawienia aparatu powinny mieć opcję ustawienia niskiego poziomu optymalizacji zdjęć:

PatrykF_1-1713811131392.jpeg

0 Like