Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Apart i nagrywanie filmów

(Temat utworzony: 26-06-2021 09:03 AM)
686 Wyświetlenia
Rogal
Explorer
Opcje
#aktualizacja #aparat #nagrywanie

Witam,
Po wgraniu najnowszej aktualizacji z dnia 01.06.21 nagrywanie filmów w lekko gorszych warunkach stało się nieakceptowalne. Wszystkie 3 obiektywy przy ustawieniach 9:16 i UHD30 nie mają ostrości i ... Generalnie można je porównać do nagrań z przed 10 lat. Wyzerowanie ustawień aplikacji nic nie pomogło. Dźwięk jest ok. Ale obraz porażka. Co się stało? I jak mogę sobie z tym poradzić?
0 Like
8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rogal  Witam

Czy po zresetowaniu telefonu była przywracana kopia zapasowa?

@mirudo24  Jak sytuacja z filmami wygląda u Ciebie?

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Polecam ściągnąć jakąś aplikacje na telefon z aparatem i wy prubowac. I sprawdź czy nie masz brudnej szybki od aparatu przez to auto Focus może łapać to co jest najbliżej aparatu.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekM, z reguły nagrywam filmy w optymalnych warunkach oświetleniowych. W ostatnim czasie nie zauważyłem żadnych problemów.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  Dziękuję za informacje 

@Rogal  Proszę spróbować zresetować  aparat poprzez Ustawienia, jeżeli problem nadal będzie to wykonamy wtedy soft reset.

Rogal
Explorer
Opcje
Witajcie,
Z góry podziękuję za pomoc.
@PrzemekM
Nie wiem o co chodzi z przywracaniem kopii telefonu. Ja sam osobiście manualnie nic takiego po aktualizacji nie robiłem.
Czy powinienem?
Reset aparatu przez ustawienia również robiłem. Nic to nie pomogło.
@ajngel
Spróbuję z inną apką. Natomiast szybki były wyczyszczone od razu po zauważeniu problemu, standardowy zabieg 😉

@nismo rozumiem twoje referencje co do nagrywania filmów. Lecz nie zawsze warunki są ok, a film trzeba nagrać. W moim przypadku po aktualizacji jest to praktycznie nie możliwe 😔
Mówimy tu o słabszym oświetleniu, nie mówiąc np o nocy.
Zapewne jest to indywidualna wada smartfona.
0 Like
Dexio
Navigator
Opcje
Ostatnio nagrywając zauważyłem podobne problemy.
Także myślałem że to brudna szybka lub słabe warunki. Ale od razu włączyłem tryb profesjobalny nagrywania, bo przywyklem do jakości jednak bardzo dobrej (ultra). W trybie profesjonalnym, nagrywanie bez problemu było znów na cudownym poziomie, więc może faktycznie coś po aktualizacji się w tej kwestii zmieniło.
Miałem nawet napisać wątek w tym temacie, ale jak mówiłem, skoro po włączeniu trybu profesjonalnego aparat dalej śmiga i nagrywa piękne filmy, to postanowiłem poczekać, może kolejna aktualizacja to poprawi i w trybie normalnym.
Rogal
Explorer
Opcje
Słuchajcie, za dnia w nagrywaniu nie widać różnicy z przed aktualizacji. Jeżeli u Was jest ok wobec tego mój model szwankuje. Widzę że skończyły się pomysły co może być nie tak. Wobec tego zajmę się tym indywidualnie. Na początek zajdę do sklepu i wezmę inną sztukę na test. Wóz albo przewóz.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Koniecznie napisz jak uda Ci się sprawdzić jakość nagrywania na innym modelu.