Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android Auto 6 po aktualizacji systemu do 11

(Temat utworzony: 04-03-2021 03:13 PM)
2564 Wyświetlenia
ArturBak
Journeyman
Opcje
Witam. Gorąca prośba o pomoc w kwestii Android Auto. Telefon Galaxy S20 plus 5G przed aktualizacją do Android 11 działał wzorowo przy połączeniu z samochodem (Skoda Superb). Po aktualizacji pojawiły się ogromne problemy z samym połączeniem, ale po kilku próbach udawało się połączyć. W tym czasie pojawiło się wiele informacji akcji, że aktuizaxha Android auto pomoże. Niestety na tą chwilę mam Android auto 6.1 i problem jest nadal. Lepiej się już łączy z samochodem, ale po włączeniu map google nie działa lokalizacja więc cały czas pokazuje miejsce w którym włączyłem mapy oraz nie działa asystent google.
Nie mam ochoty na reset do ustawień fabrycznych, a też nie ma gwarancji że pomogą.
Czy ktoś ma jakiś pomysł?

Pozdrawiam serdecznie 
18 Odpowiedzi
ArturBak
Journeyman
Opcje
Witam. Udało się rozwiązać problem bardzo prostą metodą, na którą wpadł mój przyjaciel. Po prostu odinstalowałem i zainstalowałem Android Auto... Nie wpadłem wcześniej na to bo myślałem że to aplikacja wewnętrzna. U mnie działa bez zarzutów, ale i tak kupiłem iPhona 😀
0 Like
marcoR7897
Explorer
Opcje
Tego "fachowcy" z Samsunga nie polecili zrobić. Dzisiaj spróbuję i mam nadzieję, że pomoże i u mnie. Dzięki za info ArturBak
0 Like
marcoR7897
Explorer
Opcje
Niestety u mnie patent z odinstalowaniem i zainstalowaniem AA nie pomógł 😕
0 Like
ArturBak
Journeyman
Opcje
a co dokładnie się u Ciebie dzieje?
0 Like
marcoR7897
Explorer
Opcje
Nie wyświetla w ogóle AA na ekranie samochodu, mimo iż na telefonie pokazuje ikone AA po podłączeniu
0 Like
filooooo
First Poster
Opcje
U mnie po około dwóch minutach rozłącza AA. Resetowanie telefonu wymiana kabla nic nie pomaga.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Według portalu 9to5Google w ramach lipcowej aktualizacji ma zostać wprowadzona poprawka dotycząca działania Android Auto w telefonach Galaxy. Niestety zabrakło szczegółów więc nie mamy pewności, że to rozwiąże Twoje problemy. Pozostaje również pytanie na ile jest to potwierdzona informacja.

https://9to5google.com/2021/06/14/samsung-android-auto-july-update-unlock-fix/

Pe5hek
Apprentice
Opcje
Również mam problem z AA na S21 Ultra. Co prawda telefon się łączy ale AA strasznie laguje. Działa tak jakby telefon miał tylko 1GB ramu i nie wyrabiał z obsługą AA. Próbowałem już wszystkiego (różne kable, czyszenie plików cache, przywracałem ustawienia fabryczne telefonu i samochodu (rocznik 2021), instalowałem aktualizacje, itp) nic nie pomogło. Miałem nadzieję, że lipcowa aktualizacja Samsunga coś pomoże jednak nic to nie dało.
Z tego co czytałem na innych forach to problem z AA na S21 jest od początku roku a Samsung nie potrafi lub nie chce tego naprawić. To jest żenada, flagowy telefon nie ma prawa mieć takich błędów!
Chyba trzeba będzie się przerzucić na IPhone.
0 Like
Cobra_o7o
Explorer
Opcje
Obstawiam że Wasze problemy z AA nie zostały rozwiązane.
Co prawda mam nieco starszego galaxy bo S10+ z Androidem 11 ale AA zawsze działał i wciąż działa bardzo dobrze.
Zastanawiałem mnie czemu uważacie ze to Samsung coś spierniczył a nie Gógiel, Android Auto to przecież aplikacja Gógla, w systemie Gógla jakim jest Android.
Dotarłem tutaj szukając odpowiedzi na brak aktualizacji AA do wersji 6.7, nim sam zadałem sobie podobne pytanie. AA to produkt Gógla a nie Samsunga.