Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A11 OUI 3.0 - Zapamiętanie pozycji dymków

(Temat utworzony: 20-02-2021 12:48 AM)
412 Wyświetlenia
2nec
Navigator
Opcje
Cześć, posiadam S10 niedawno dostałem aktualizacje do A11 OneUI 3.0 i oczywiście temat dymków. Przejrzałem forum w poszukiwaniu problemu który mnie męczy ale nic nie znalazłem, mianowicie chodzi mi o zapamiętanie pozycji ułożenia dymka np wiadomości tekstowej ale dotyczy to wszystkich komunikatorów które posiadam np Signal czy też Mess. Kiedy zamknę konwersacje schowam dymek i ktoś napisze to pojawia się on w lewym górnym rogu, a nie w pozycji do której go przesunąłem i wyłączyłem, przypuszczam, że to pewnie problem globalny i możliwe, że następne aktualizacje go poprawia noncyyba, że tylko ja tak mam? I druga sprawa to czy da się jakoś odseparować indywidualnie każdy dymek? No dymek Messenger'a na lewej ściance ekranu a dymki wiadomości SMS na prawej?
0 Like
4 Odpowiedzi
ELM0
Helping Hand
Opcje

A wcześniej było to możliwe?

0 Like
2nec
Navigator
Opcje
Pytasz o zapamiętanie pozycji? co prawda nie było dymków SMS i Signala ale w Messengerze owszem, pojawiał się dymek dokładnie w miejscu w którym go zamknąłem, a jeśli pytasz o oddzielenie to w Messengerze nie, nie było takiej opcji ale liczyłem, że chociaż można oddzielić dymki SMS od dymków z Messenger'a
0 Like
Kattt
Journeyman
Opcje
Niestety, dymków nie da się wyodrębnić/odłączyć. Wszystkie konwersacje sms/messenger/inne komunikatory będą zgrupowane razem, w tym jednym "dymku", który po kliknięciu się rozwija. Tak samo nie można zmienić pozycji bąbla - przestawiasz go za każdym razem i za każdym razem wraca na swoje miejsce - lewy, górny róg. Przykre to i doprowadza do szału. Moim zdaniem powiadomienia to największa wada A11, dodatkowo niektóre formy powiadomień się wykluczają. Na przykład nie da rady ustawić tak, żeby sms był jako "okno wyskakujące", a messenger jako bąbel. Przy takim ustawieniu powiadomienia z messengera pojawiają się tylko na pasku powiadomień. Nie wyskakują ani jako okno, ani jako bąbel. Dramat.
0 Like
2nec
Navigator
Opcje
Dokładnie, przerobiłem wczoraj wszystkie ustawienia i nie ma takiej opcji dlatego też dzisiaj wysłałem sugestie do Samsunga może coś z tym zrobią przy kolejnych aktualizacjach 🤔
0 Like