Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

60 FPS jest dramatyczne...

(Temat utworzony: 14-02-2021 02:22 PM)
941 Wyświetlenia
Karpielski
Journeyman
Opcje
Część wszystkich,

Czy jest to problem softowy ? Nie wydaje mi się. Po pierwsze primo:
60 FPS nie można zwolnić podczas edytowania na stockowym urządzeniu Samsung. Rozumiem. Ale po ściągnięciu aplikacja do slowmo gdy zwalniam nawet o 40% klip z 60 klatek ... Wideo zacina tak ,że jest to jakaś kpina normalnie. 

S21 Ultra

Aha P.S

Zauważcie że przy nagrywaniu 60fps UHD nie możecie zmieniać obiektywów - a przy 60 FPS FULL HD już możecie. Śmieszne no nie ? 

0 Like
8 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Karpielski nie bardzo wiadomo o co chodzi w pierwszej części wypowiedzi. Domyślam się, że masz problem z funkcjonowaniem zewnętrznej aplikacji do obróbki wideo. Jeżeli nie, to mnie popraw. A jeżeli tak, to najwidoczniej aplikacja nie wyrabia z takimi nagraniami, a w takim przypadku należy zgłosić problem do jej autora/dewelopera. Zbyt mało szczegółów zamieściłeś w tej kwestii.

Co do zmiany obiektywów przy nagrywaniu w UHD 60, to jak widzisz u mnie opcja jest dostępna i wybór obiektywu działa poprawnie

UHD60.jpg

Proponuję reset aplikacji aparat.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Karpielski
Journeyman
Opcje
więc chodziło mi o:

- stockowym brak możliwości zrobienia slowmo z 60fps. nawet po wrzuceniu pliku do Adobe premiere i zwolnieniu klip jest naprawdę słaby. widać shutter.

co do drugiej części. masz częściowo rację. ale włącz 4k UHD zacznij nagrywanie i spróbuj przełączyć obiektyw :winking-face:

powodzenia
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Karpielski teraz co do drugiej części się zgodzę. Co do samej konwersji, to nadal uważam, że w takim przypadku wina leży po stronie użytej aplikacji. Najzwyczajniej nie daje sobie rady z plikiem. Zgłoś problem do Adobe.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Karpielski
Journeyman
Opcje
niemożliwe, bo 120fps z GoPro radzi sobie bez problemu. to zwolnienie w Samsungu 60 FPS wygląda bardziej jak 40sci.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karpielski, jeżeli uważasz, że to problem po stronie aplikacji Samsung to koniecznie zgłoś błąd za pomocą aplikacji Samsung Members.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

0 Like
Karpielski
Journeyman
Opcje
a czy Wy możecie sprawdzić swoje 60fpsów ?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karpielski, co dokładnie chcesz żeby zostało sprawdzone? Pytasz o możliwość zwolnienia filmu nagranego w 60 klatkach na sekundę w urządzeniu Samsung?

0 Like
Karpielski
Journeyman
Opcje
tak nagrajcie 60fps i zwolnijcie o 40%-50% i pokażcie jaki jest efekt.
0 Like