Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Łatwe wyciszenie - ruchy i gesty

(Temat utworzony: 08-10-2020 05:49 PM)
2150 Wyświetlenia
Bartesso94
Apprentice
Opcje
Dzień dobry 

Posiadam Samsunga Galaxy S20 Ultra. Nie działa mi funkcja wyciszenia telefonu przy użyciu gestu oraz obrócenia telefonu ekranem do dołu. Niestety nie jestem w stanie stwierdzić czy od początku, od kiedy mam telefon, ta funkcja mi nie działa. Obecnie mam najnowszą wersję systemu operacyjnego, wykonałem dla pewności wipe cache partition oraz sprawdzałem w trybie bezpiecznym czy funkcja ta działa - jednakże bez skutku. Zastanawialem się również czy mogłem dokonać jakichś zmian w telefonie,  które mogłyby wyłączyć ta funkcję, ale nie przypominam sobie, żebym cokolwiek zmieniał. Będę wdzięczny jeśli otrzymam radę w tej sprawie. Czy jest jeszcze jakiś powód, z powodu którego ta funkcja nie działa?

Pozdrawiam
0 Like
10 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartesso94  Dzień dobry.

Czy sprawdzałeś ustawienia w zakładce "Ruchy I Gesty" czy poszczególne opcje są włączone?

Bartesso94
Apprentice
Opcje
Tak, wszystkie opcje są włączone. Każda inna funkcja z sekcji ruchy i gesty działa poprawnie oprócz wyciszenia.
0 Like
krisqq
First Poster
Opcje
Zgłoś problem do samsunga, sprawdzą ci zdalnie gdzie jest problem.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zaczekaj również na informacje od pozostałych posiadaczy modeli S20. Możliwe, że to błąd w oprogramowaniu, który wymaga poprawki.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Bartesso94 nie wiem jaką wersję softu posiadasz, ale w przypadku wersji 5BTIJ [XEO] wszystko działa poprawnie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Bartesso94
Apprentice
Opcje
Mam najnowszą wersję oprogramowania. Z tego co sprawdziłem jest to również 5BTIJ [XEO]. Na ekranie telefonu mam nałożone szkło hartowane. Czy to może generować ów problem?
0 Like
Bartesso94
Apprentice
Opcje
Rozmawiałem na czacie z obsługą Samsunga. Tam właśnie zasugerowano mi sprawdzenie działania tej funkcji przy zdjętym szkle (co niestety wygeneruje dodatkowe koszty zakupu nowego szkła) lub wykonanie resetu do ustawień fabrycznych.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Szkło może wpływać na działanie czujnika zbliżeniowego co może skutkować właśnie takim zachowaniem telefonu. Jeżeli nie chcesz zdejmować szkła to w pierwszej kolejności wykonaj hard reset. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z kopią mogą zostać przywrócone błędy. Jeżeli resetowanie nie pomoże to konieczne będzie ściągnięcie szkła. W przypadku dalszych problemów trzeba będzie zgłosić się do serwisu.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartesso94  Gdyby reset nie pomógł to tak jak wspomniał kolega @mirudo24  i na czacie trzeba zobaczyć jak będzie po zdjęciu szkła.

0 Like