Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowanie z użyciem powerbanka

(Temat utworzony: 05-07-2021 08:37 PM)
1362 Wyświetlenia
Bazi66
Journeyman
Opcje
Dzień dobry,
Podczas ładowania telefonu przez jakikolwiek powerbank, wyłącza mi się szybkie ładowanie przez co pokazuje mi że od 15% do pełnej baterii mam 4h ładowania, używałem również różnych kabli. Podczas ładowania zwykłą ładowarką ten problem nie występuje, co mógłbym zrobić z takim stanem rzeczy?
0 Like
9 Odpowiedzi
MarcinPi
Navigator
Opcje
Power bank może nie obsługiwać Samsung Fast Charge. Większość power banków generuje prąd do 2A. Samsung Fast Charge może dochodzić do 4,5A. 4 godziny to jednak trochę za długo. Sprawdź parametry power banku a najlepiej podaj co to za model.
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Kolega @MarcinPi ma rację , Samsung pochłania powerbank , potrzebuje więcej prądu

Popatrz
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s20/wskaźnik-ładowania-co-chwila-przy-zasilaniu-z-p...
0 Like
Bazi66
Journeyman
Opcje
Sprawdzałem na tym samsunga z ładowaniem indukcyjnym i jakimś powerbankiem hamy
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bazi66  Dzień dobry 

Pytanie właśnie czy powerbank obsługuje technologie szybkiego ładowania jak już wspomnieli przedmówcy. 

Nisia
Voyager
Opcje
Ja mam powerbank samsung który obsługuje szybkie ładowanie i nie ma problemu, być może twój nie obsługuje tej funkcji
0 Like
Bazi66
Journeyman
Opcje
Jakimś cudem po dwóch ponownych uruchomieniach zaczęło się ładować normalnie, ale dziękuję za pomoc
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bazi66 👍

0 Like
czarnobiale
First Poster
Opcje
Witam, posiadam Samsung Galaxy s21 fe oraz powerbank Xiaomi Redmi i zastanawiam się czy ładując nim telefon nie popsuję sobie baterii. Przy podłączeniu do powerbanka wyskakuje opcja szybkiego ładowania, ale nie wiem czy to wystarczająco by bateria w telefonie nie zepsuła się za szybko. 
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Oczywiście że się nie zepsuje, więc można spokojnie takim powerbankiem sobie ładować.