Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Poradnik] Jak wrócić do poprzedniej wersji systemu Android 12?

(Temat utworzony: 20-07-2022 02:49 PM)
10331 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Program One UI Beta wystartował w Polsce dnia 25.08.2022

Użytkownicy mogą w każdym momencie wrócić do stabilnej wersji systemu Android 12. Można to zrobić za pomocą komputerowej aplikacji Smart Switch. Aplikację możecie pobrać za pomocą poniższego odnośnika.

Smart Switch | Aplikacje mobilne | Samsung Polska
https://www.samsung.com/pl/apps/smart-switch/

Po zainstalowaniu aplikacji należy podłączyć telefon do komputera za pomocą kabla. Aplikacja wykryje stabilną wersję oprogramowania i zaproponuje jej wgranie. Należy postępować zgodnie z wyświetlanymi wskazówkami.

Beta.jpg

Czy zachowam wszystkie dane?

Powrót do systemu Android 12 za pomocą aplikacji Smart Switch wiąże się z przywróceniem ustawień fabrycznych a to oznacza, że z urządzenia zostaną usunięte wszystkie dane użytkownika a telefon zostanie przywrócone do ustawień początkowych.

Czy muszę się wyrejestrować z programu beta?

Jeżeli nie chcemy już testować systemu Android 13 z One UI Beta to przed przywróceniem poprzedniej wersji systemu za pomocą Smart Switch należy wypisać się z programu w aplikacji Samsung Members. Jeżeli tego nie zrobimy to telefon po wgraniu systemu Android 12 ponownie wyszuka i zaproponuje wgranie aktualizacji Android 13.

Jak wypisać się z programu beta?

Uruchom aplikację Samsung Members i przejdź do ustawień. Następnie kliknij w zakładkę Stan programu beta One UI i wybierz opcję Zrezygnuj.

29 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
One UI Beta już blisko 😃 😃
0 Like
BeataPe
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Cześć @mirudo24 ,

Dziękuję za ten poradnik, na pewno przyda się użytkownikom 😊

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Cześć @BeataPe! Miło Cię widzieć ponownie w tym roku 😀

djmarco83
Journeyman
Opcje
A z pozycji telefonu da się wrócić poprzedniej wersji?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@djmarco83, Nie ma takiej możliwości. Konieczny jest dostęp do komputera z programem Smart Switch.

Js89sse
Student
Opcje
Nie mam kopi zapasowej jak przywrocic poprzedni system czyli 12
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Js89sse Gdy wrócisz do poprzedniej wersji androida, telefon zostanie przywrócony do ustawień fabrycznych, nie potrzebujesz kopii zapasowej.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Js89sse, w pierwszej wiadomości masz instrukcję. Jeżeli pojawią się dodatkowe pytania to pisz śmiało.

Akowy7
Student
Opcje

W moim przypadku na S22 Ultra, Smart Switch nie wyszukuje poprzedniej, ani w ogóle żadnej oficjalnej wersji :-(.

Zapisałem się do wersji jakoś na początku października. Po wydaniu oficjalnej wersji, próbowałem powrócić do oficjalnej wersji, ale już nie mogę :-(. Na telefonie nie są dostępne żadne nowe aktualizacje (ostatnia to S908BXXU2ZVJA, poziom zabezpieczeń z 1 października 22). Niby w ustawieniach telefonu > Informacje o stanie > Stan systemu: Oficjalny, ale po przywróceniu do ustawień fabrycznych i początkowej konfiguracji, w którymś momencie pojawiała się informacja, że korzystam z oprogramowania beta. Nie mogę przez to dodać karty do G-Pay (komunikat o korzystaniu z nieoficjalnego oprogramowania).

Pomóżcie proszę. Co zrobić aby mieć oficjalną wersję na telefonie, aby można było dodać kartę do G-Pay.

0 Like